Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A fost reluată eliberarea autorizațiilor pentru activități în zona de frontieră – detalii

© Photo : Poliția de FrontierăPoliția de Frontieră
Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Poliția de Frontieră precizează cum pot fi obținute permisele de acces în zona de frontieră și autorizațiile pentru diverse activități.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Poliția de Frontieră informează că marți, 16 iunie, a fost reluat procesul de eliberare a permiselor de acces în zona de frontieră, precum și a autorizațiilor pentru toate tipurile de activitate.

Poliția de Frontieră  - Sputnik Moldova
Societate
Cum poți deveni polițist de frontieră în Moldova: Detalii despre admitere

Persoanele care merg în zona de frontieră sunt obligate să informeze în prealabil (telefonic, verbal sau electronic) subdiviziunea Poliției de Frontieră despre desfășurarea activităților în zona de frontieră. Toate tipurile de activități de agrement în zona de frontieră sunt permise numai în perioada luminoasă a zilei.

Totodată, pe 15 iunie s-a încheiat perioada prohibiției la pescuit, instituită anul acesta pentru intervalul 1 aprilie - 14 iunie, inclusiv. Astfel, este permis și pescuitul în obiectivele acvatice piscicole naturale din Republica Moldova, menționează Poliția de Frontieră.

Cei care au împlinit 16 ani pot solicita permis de acces în zona de frontieră

Pentru a obține permis de acces în zona de frontieră, cetățenii trebuie să prezinte  următoarele acte:

1) cererea pentru eliberarea permisului de acces în zona de frontieră, conform anexei nr. 4 al HG nr.297 din 11.05.2017 pentru implementarea Legii nr.215 din 4 noiembrie 2011 cu privire la frontiera de stat a RM;

2) copia de pe actul de identitate, iar la necesitate – și copia de pe actul care atestă scopul aflării în zona de frontieră;

3) declarația pe propria răspundere privind lipsa de antecedente penale și încălcări anterioare ale legislației cu privire la frontiera de stat, precum și privind respectarea legislației în vigoare în timpul aflării în zona de frontieră.

Poliția de Frontieră precizează că cererea pentru eliberarea permisului poate fi depusă de persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani și dețin buletine de identitate. Accesul în zona de frontieră a copiilor minori este permis doar cu însoțitor legal, cu prezentarea adeverinței de naștere a copilului (sau copiei autentificate la notar).

De un asemenea permis nu au nevoie persoanele ce locuiesc permanent în zona de frontieră sau în localitățile ale căror hotare se află în acea zonă. Totuși, aceste persoane sunt obligate să dețină asupra lor și să prezinte, la cererea polițistului de frontieră, acte de identitate ce confirmă lipsa necesității de deținere a permisului.

Activitățile de agrement din zona de frontieră sunt permise doar în timpul zilei

Toate activitățile de agrement în zona de frontieră sunt permise doar în perioada luminoasă a zilei, subliniază Poliția de Frontieră.

Vameșii și polițiștii de fontieră au schimbat uniformele pe costume de protecție - Sputnik Moldova
Societate
Cine nu va putea intra în țară până pe 30 iunie: Poliția de Frontieră oferă detalii

Persoanele care intenționează să meargă în zona de frontieră sunt obligate să informeze în prealabil (telefonic, verbal sau electronic) subdiviziunea Poliției de Frontieră despre desfășurarea activităților în zona de frontieră, despre datele de identitate ale persoanelor, locul, perioada și scopul aflării, precum și datele despre mijlocul de transport terestru sau plutitor. Termenul de examinare a cererii este de 10 zile lucrătoare.

Cererea, însoțită de actele menționate mai sus, poate fi depusă la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (str. Petricani 19 din Chișinău) sau la subdiviziunile Poliției de Frontieră.

Vizitatorii care depun cereri trebuie să respecte măsurile de protecție individuală de COVID-19 – să poarte măști de protecție și mănuși, să respecte distanța socială.

În conformitate cu Hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică nr.15 din 12 iunie 2020, se interzice până la 30 iunie 2020 aflarea persoanelor în grupuri mai mari de trei persoane în locuri publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.).

Respectarea distanței sociale/fizice de un metru rămâne a fi obligatorie până la 30 iunie, indiferent de numărul de persoane prezente. Este interzisă, totodată, aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 ani în spațiile publice și în afara domiciliului fără necesitate stringentă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0