Perju și Patrușev au discutat posibilitatea extinderii exporturilor moldovenești în Rusia

© Sputnik / OsmatescoМРЭФ-2019
МРЭФ-2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Miniștrii Ion Perju și Dmitri Patrușev au discutat despre cooperarea în sectorul agroalimentar și problemele legate de siguranța alimentelor. Ion Perju a spus că este necesară „actualizarea continuă” a listei exportatorilor moldoveni în Federaţia Rusă.

CHIȘINĂU, 20 iun – Sputnik. Ministrul moldovean al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, și omologul său rus, Dmitri Patrușev, au participat aseară la ședința copreședinților Comisiei moldo-ruse de cooperare economică, organizată online.

Ион Пержу - Sputnik Moldova
Ministrul Agriculturii, Ion Perju, despre expoziția ”Fabricat în Moldova”

La ședință au mai participat factori de decizie ai instituțiilor de profil din Federația Rusă, se arată într-un comunicat de presă al ministerului de resort de la Chișinău.

Ion Perju și Dmitri Patrușev au discutat situația de pe principalele segmente ale economiei. Îndeosebi, oficialii au acordat atenție stării de lucruri din sectorul agroalimentar, problemelor legate de siguranța alimentelor.

Interlocutorii au fost preocupați să identifice posibilități de dezvoltare și extindere a relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și Federația Rusă, „inclusiv prin prisma indispensabilității de actualizare continuă a listei exportatorilor producţiei de origine vegetală în Federaţia Rusă”, potrivit sursei oficiale.

Ministrul Ion Perju a reconfirmat „importanța unei cooperări consolidate” între cele două state. În vederea asigurării comunicării și colaborării eficiente, a menționat el, „este imperativ schimbul de experiență și bune practici în domeniul agroalimentar”.

Ion Perju, totodată, a reliefat progresele obținute în parteneriat cu instituțiile de profil din Federația Rusă până acum.  

La final, părțile au convenit ca următoarea ședință a Comisiei moldo-ruse de cooperare economică să aibă loc la Moscova, în prima decadă a lunii octombrie a anului curent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0