Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Viteza continuă să ia vieți: Câți oameni au murit de la începutul anului în trafic

© Sputnik / OsmatescoPavel Apostol
Pavel Apostol - Sputnik Moldova
Abonare
De la începutul acestui an, 84 de oameni au murit pe drumurile din țară, iar alți 669 s-au ales cu diverse traumatisme. Se întâmplă în timp ce numărul accidentelor rutiere este în descreștere cu 30% față de aceeași perioadă a anului trecut.
Viteza continuă să ia vieți! Câți oameni au murit de la începutul anului în trafic

De la începutul acestui an, 84 de persoane și-au pierdut viața în urma tragediilor produse pe drumurile din țară, iar 669 s-au ales cu diverse traumatisme. Datele Inspectoratului Național Securitate Publică arată că, în lunile ianuarie-mai, numărul accidentelor rutiere s-a micșorat cu 30% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Totuși, cifra celor decedați este aproape aceeași ca și în 2019.

„Pe parcursul a cinci luni a anului 2020, au fost înregistrate 625 de accidente rutiere, în urma cărora 84 de persoane au decedat, iar alte 669 au suferit diverse traumatisme. Dacă comparăm aceste date cu perioada analogică a anului precedent, vedem că atestăm la o descreștere a numărului de accidente rutiere cu aproximativ 33%. Numărul persoanelor traumatizate s-a micșorat cu 36%, iar numărul persoanelor decedate este într-o scădere mai mică, de doar 1%”, a declarat șeful Secției evidență și analiză accidente rutiere a Direcției poliție de patrulare a INSP, Pavel Apostol, pentru Sputnik Moldova.

Potrivit lui Pavel Apostol, depășirea limitei de viteză este cea mai frecventă cauză a tragediilor din trafic.

Artur Cecan  - Sputnik Moldova
Ce stă de fapt la baza încălcărilor comise în trafic și accidentelor rutiere

„Vedem că deși în acest an am avut mai puține accidente, numărul persoanelor decedate s-a menținut. Acest lucru ne demonstrează că gravitatea accidentelor rutiere care s-au produs este foarte mare. În topul cauzelor generatoare de accidente este vorba de viteza excesivă. Și aici vorbim și de depășirea limitei de viteză, și de neadaptarea vitezei la condițiile meteo și situația carosabilului”, adaugă Pavel Apostol.

Iar multe accidente rutiere sunt provocate de șoferi care obișnuiesc să urce băuți la volan.

„La fel, încă avem multe accidente rutiere grave provocate de persoane care au urcat în stare de ebrietate la volan. Din cauza că aceste persoane nu au reacția și comportamentul necesar, aceste accidente sunt foarte grave”, conchide șeful Secției evidență și analiză accidente rutiere a Direcției poliție de patrulare a INSP.

Totodată, mulți șoferi nu acordă prioritate pietonilor, chiar dacă aceștia traversează strada regulamentar.

„La fel, avem mulți pietoni care traversează strada în locuri nepermise și șoferi care nu acordă prioritate pietonilor”, spune Pavel Apostol.

Potrivit Inspectoratului Național Securitate Publică, în 2019, pe drumurile din țară s-au produs 2572 de accidente în traficul rutier, în care 274 persoane au decedat, iar alte 3001 s-au ales cu traumatisme.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0