Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În 2020 au murit cu 20% mai mulți români ca în 2019, dar nu din cauza COVID-19

© Sputnik / Варвара Гертье / Accesați arhiva multimediaPacient la spital
Pacient la spital - Sputnik Moldova
Abonare
Informația a fost făcută publică de medicul Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor din România, care susține că oamenii puteau fi salvați dacă cei care au gestionat pandemia nu făceau atâtea greșeli.

BUCUREȘTI, 19 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Pandemia de coronavirus a schimbat viața românilor. Atât de mult, încât unii nici nu au mai apucat să se bucure de ea.

Președintele Colegiului Medicilor din România, medicul Gheorghe Borcean, spune că în această perioadă de pandemie au murit cu 20% mai mulți români decât în aceleași perioade ale anilor anteriori.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Mai sunt sau nu locuri în secțiile de terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19

Din păcate, oamenii ar fi putut fi salvați dacă responsabilii care au gestionat pendemia de coronavirus nu ar fi făcut atâtea greșeli și bâlbe.

Președintele Colegiului Medicilor din România este de părere că, din 2021, va trebui să existe 2000 de paturi la Terapie Intensivă, 5000 la Boli Infecțioase, iar celelalte zeci de mii de paturi să fie organizate în așa fel încât să primească restul pacienților.

De asemenea, românii cu boli tratabile au decedat fiindcă s-au temut că se vor infecta cu noul coronavirus. Pe de altă parte, o vină o are și conducerea spitalelor, care au refuzat internări de frica izbucnirii focarelor.

”Ce știm sigur, raportat la perioada anilor trecuți, este că numărul de bolnavi care au murit a fost cu 20% mai mare. În perioada stării de urgență și a stării de alertă s-a murit mai mult de infarct, de ocluzii și de cancer. Dacă vor exista dovezi pro și contra că se putea altfel, cel puțin vom fi învățat, după perioada asta, că nu se face așa”, a spus Borcean, potrivit national.ro.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0