Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai sunt sau nu locuri în secțiile de terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19

Abonare
Situația din spitalele din țară, inclusiv numărul de locuri în secțiile de terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19, a fost prezentată de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. În spitalele din țară și în secțiile de terapie intensivă sunt suficiente locuri pentru pacienții cu COVID-19, iar informația precum că pacienții în stare gravă nu ar mai putea fi primiți din cauza lipsei locurilor este un fals. Precizarea a fost făcută de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul ședinței Cabinetului de Miniștri.

Работа мобильных пунктов вакцинации в Казани - Sputnik Moldova
Rusia
În Rusia începe testarea pe oameni a vaccinului împotriva COVID-19

Totodată, aceasta spune că va fi extins numărul de locuri la centrul de triaj COVID-19 de la Moldexpo pentru repartizarea persoanelor suspecte. Se pregătesc locuri la Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”, unde vor fi referiți pacienții confirmați cu noul coronavirus. Totodată, a fost activată cea de-a doua clinică a spitalului din subordinea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Ministrul a mai anunțat că pacienții cu forme mai ușoare a bolii, internați la spitalul „Sfântul Arhanghel Mihail” și la Spitalul „Toma Ciorbă”, vor fi transferați la Policlinica nr1 a MSMPS, ca să permită pacienților în stare mai gravă să fie tratați în cadrul acestor două instituții medicale.

Dumbrăveanu a mai spus că a dat indicații conducerii spitalelor din toată țara ca în fiecare instituție să fie reprofilată o secție pentru persoanele bolnave de COVID-19, cu o capacitate de cel puțin 20 de paturi.

Potrivit ministrului Sănătății, în prezent pe teritoriul țării, pe lângă focarul din municipiul Bălți, mai există și altele, la unii agenți economici, iar Agenția Națională de Sănătate Publică lucrează pentru a stopa răspândirea infecției de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0