În Occident cer închiderea "ziarului rasist". Rusia a fost deja acuzată

© Fotolia / fragolerosseЗарубежная пресса
Зарубежная пресса - Sputnik Moldova
Abonare
Iritați de mascarada declanșată împotriva trecutului colonial și "dreptatea istorică", conservatorii englezi au recurs la o glumă: ei au cerut închiderea cotidianului britanic The Guardian.

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik, Viktor Mraovski. Petiția privind închiderea cotidianului britanic The Guardian, publicată acum câteva zile, a adunat deja aproximativ 20 de mii de semnături.

Logica celor care cer închiderea ziarului este una simplă. Ziarul, apărut în 1821, numit apoi Manchester Guardian, a fost fondat de un anume John Edward Taylor, care și-a făcut averea datorită comerțului cu bumbac. Bumbacul a fost produs aproape sută la sută prin munca sclavilor pe plantații, scrie editorialistul RIA Novosti.

”Mai mult decât atât, chiar și după moartea fondatorului, ziarul a sprijinit activ sclavia și chiar s-a opus președintelui american abolitionist Abraham Lincoln, declarând, de exemplu, la 10 octombrie 1862, că „ziua în care a fost ales președinte al Statelor Unite a fost simultan o zi neagră pentru America și pentru întreaga lume".

... Ironia amară este că ”The Guardian” în versiunea sa actuală este unul dintre principalele arme media ale stângiștilor britanici, susținând categoric cele mai radicale metode în lupta împotriva trecutului blestemat.

Участники протеста, вызванного смертью афроамериканца Джорджа Флойда, на одной из улиц Нью-Йорка - Sputnik Moldova
America este împotriva eroilor săi: De ce acolo se dorește să se scape de poliție

Reamintim: în cadrul acestei lupte, au fost dați jos de pe soclurile lor deja mai mulți Columbi, un cuplu de filantropi britanici de seamă, au fost mutilate și ascunse de ochii publicului statuia ecvestră al regelui Belgiei Leopold al II-lea și chiar monumentul din bronz, inaugurat relativ recent în cinstea victoriei din cel de-Al Doilea Război Mondial, a lui Winston Churchill. Și asta nu este totul pentru că recent primarul Londrei, Sadik Khan, a înființat o „Comisie pentru diversitate în spațiul public”, iar comisia a început deja să funcționeze. Funcțiile sale includ identificarea statuilor cu personaje incorecte din punct de vedere istoric care au făcut bani din comerțul cu sclavi. Printre ei, apropo, sunt cinci monarhi britanici și anume:

  • Carol al II-lea (două statui);
  • Iacob al II-lea;
  • Wilhelm al III-lea (două statui);
  • regina Anna (două statui);
  • George I.

Astfel, supărați pe bacanalele justiției istorice, și ca să-i ia în derâdere, conservatorii britanici au întocmit o petiție pentru închiderea ”The Guardian”, portavocea noilor protestatari, care, pur și simplu, în virtutea vârste publicației, a fost legată de comerțul cu sclavi de acum două secole.

Este clar că nu vor reuși să închidă ziarul, dar cel puțin le demonstrează adversarilor lor de stânga liberală că, la naiba, toată lumea are un trecut. Și că trecutul este ridicol de judecat sau, cu atât mai mult, să-l executăm, în conformitate cu standardele ideologiilor agresive moderne.

Dar toate acestea, desigur, nu vor funcționa. Pentru că ultimul lucru de care se îngrijesc comisarii și evangheliștii noilor valori morale este consecvența.

SUA vor să înăsprească sancțiunile împotriva Rusiei și s-o declare sponsor al terorismului  - Sputnik Moldova
Video
SUA vor să înăsprească sancțiunile împotriva Rusiei și s-o declare sponsor al terorismului

Aici merită să explicăm un lucru care ne scapă adesea din vedere.

Povestea cu Black Lives Metter, s-ar părea, ar avea legătură în exclusivitate cu Statele Unite ale Americii și istoria lor veche cu populația ei negroidă, ai cărei strămoși au fost importați cu câteva secole în urmă ca sclavi, s-a răspândit în toată Europa și chiar au ajuns în Australia nu numai din cauza purei maimuțăreli.

Ea s-a pliat perfect pe o ideologie bine elaborată. Această ideologie include nu numai minoritățile rasiale sau religioase, ci și orice minorități în general, inclusiv cele religioase și sexuale și, de asemenea, pentru orice eventualitea, le include după posibilitate și pe toate femeile, indiferent de dorința lor, toate persoanele cu dizabilități (dintre care ies în evidență cetățeni cu tulburări mintale) și, în general, toate „grupurile de populație” definite în mod arbitrar ca fiind discriminate.

Această ideologie - numindu-se de obicei lupta împotriva inegalității - presupune în mod implicit că ierarhia socială care s-a dezvoltat de-a lungul secolelor anterioare în întreaga lume are o natură profund vicioasă și nedreaptă.

Nedreptatea ierarhiei sociale din lume este creată de faptul că cele mai mari succese sunt obținute (în medie) de bărbați heterosexuali din familii depline, bine făcute, cu o educație bună și conspirativ femei heterosexuale, mituite de bunăstare și care acceptă să dea naștere de copii pentru acești alfa masculi prosperi și să-i educe împreună.

Un nou val de proteste În Atlanta: Poliția a ucis un afro-american în timpul reținerii - Sputnik Moldova
Video
Un nou val de proteste în Atlanta: Poliția a ucis un afro-american în timpul reținerii

În situația în care Succesul se află în mâinile acestei mafii cu drepturi depline, nenumăratele minorități care au fost deja inventate și care urmează să apară suferă. De această prosperitate, potrivit datelor statistice (luptătorii cu inegalitate adoră statisticile) sunt lipsiți cu regularitate cei care nu au ghinion să se nască într-o familie heterosexuală prosperă completă; cei care trăiesc cu dependențe (alcool și droguri); care se crede posesorul unei identități sexuale duble, cum e la modă, și uneori pur și simplu nu se poate impune din această cauză să muncească; cel care crede că este o fată într-un trup de tânăr și invers; cel care nu poate învăța bine din cauza traumelor psihologice; iar unii, datorită caracteristicilor sale, nu pot construi legături sociale și stau ca o bufniță în acasă, și nu fac naibii nimic și așa mai departe.
Gata, toți aceștia sunt victime ale inegalității, din vechime, înrădăcinate, nedrepte.

Ceea ce este cu adevărat important aici: este dreptatea pe care o au în minte evangheliștii și comisarii Noii Egalități nu este ceva primitiv, în stilul brutal sovietic (de fapt noutestamentar), „cel care nu lucrează nu mănâncă”. Însuși capacitatea de a lucra, și cu atât mai mult să lucrezi mult și bine, în ideologia Noii Egalități este considerat un fel de „privilegiu”, rezultatul obținut de o persoană încă din copilărie sau chiar din avantajele nașterii.

Logic, de aici decurg cerința ideologilor Noii Egalități de a face un număr nesfârșit de ajustări la viața socială în mod continuu, pentru a compensa succesul insuficient al victimelor. Desigur, aceste ajustări ar trebui făcute în detrimentul persoanelor „privilegiate”, adică pur și simplu normale, care nu sunt traumate în vreun fel.

Sicriu de aur și un catafalc tras de cai: cum a fost înmormântat Floyd  - Sputnik Moldova
Video
Sicriu de aur și un catafalc tras de cai: cum a fost înmormântat Floyd

Adică, grosso modo, într-o situație în care trebuie să-l angajezi pe cineva să lucreze, iar cota ta corectă (adică cota alocată de luptătorii inegalității) este deja selectată pentru lucrătorii buni, trebuie să-l angajezi pe unul care nu este cel mai bun, ci pe cel care suferă mai mult din inegalitate. Chiar dacă, ca angajat, este obiectiv unul mai rău.

Această ideologie poate părea complet nebună în sensul că respinge complet nu numai întreaga istorie a omului, ci și pur și simplu realitatea biologică, în care toate speciile suferă o selecție naturală de rutină a indivizilor de succes în detrimentul celor nereușiți.

Dar trucul constă în faptul că aceasta este o nebunie doar din punctul de vedere al bunului simț. În ceea ce privește tactica și politica, aceasta este o mare inovație care permite comisarilor și evangheliștilor specifici ai Noii Egalități să se bazeze pe toți cei care au sentimente neplăcute în legătură cu statutul social scăzut și să îi sprijine să-i ridice propriul statut la înălțimi fără precedent.

Și din moment ce acești comisari s-au numit pe ei înșiși modele ale dreptății la care să se raporteze în ultimă instanță justiția și egalitatea, ei și-au încredințat dreptul de a decide ce este și ce nu este nedreptate socială.

Prin urmare, ziarul The Guardian nu este amenință cu nimic - cel puțin cu nimic mai mult decât Partidului Democrat din SUA, inițial un partid de sclavi din Sud.

Iar celor pe care „deținătorii pachetului de control al justiție” îi vor desemna ca dușmani ai egalității ar trebui să se încordeze.

Și, în acest sens, sunt curioase tezele pe care le promovează foarte mult emisarii Noii Egalități în media noastră și în spațiul ideologic rusesc.

Fără justiției nu există pace: sute de oameni și-au luat rămas bun de la Floyd - Sputnik Moldova
Video
Fără justiție nu există pace: sute de oameni și-au luat rămas bun de la Floyd

Este de remarcat faptul că nu toți dintre aceștia sunt niște marginali: unii sunt susținuți de la bugetul de stat și funcționează ca și „disidență sistemică” și „loialiști progresivi”. Adică, recunosc că o opoziție non-sistemică este rea, dar insistă că drepturile minorităților în toată diversitatea lor nelimitată trebuie puse în aplicare urgent.

Pe scurt, sarcina lor este de a înlocui ideea obișnuită a justiției sociale în relația cu lucrătorii cu ideologia „justiției pentru minorități”. Adică privilegii, protecție și beneficii pentru straturile acum marginale, care îi includ nu numai și nu atât pe ”albaștri” (homosexualii ruși sunt în mare parte adecvați-loiali), dar și pe cei dependenți de droguri (care suferă de riscul constant de a fi condamnați penal), lucrători sexuali de ambele sexe (cuvântul „prostituată” este considerat învechit și traumatizant pentru ei, deoarece acestea sunt persoane normale, respectabile, care pur și simplu își oferă trupurile pentru bani) și așa mai departe. În același timp, pentru propaganda de masă, susținătorii Noii Egalități din Rusia le iau sub umbrela lor și pe toate femeile - astfel încât, acestea în schimb, fără să înțeleagă, să susțină ideologia la pachet.

Acest lucru este devastator pentru stat și societate, dar promite bonusuri uriașe celor care sunt „angajați în promovarea subiectului”.

Deci nu cred că acest val ne va ocoli. Totul se va întâmpla, dacă le vom permite.

Opinia autorului ar putea să nu coincidă cu cea a redacției.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0