Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O altă modalitate prin care pompierii și salvatorii salvează vieți omenești - Video

© Photo : IGSUPompierii și salvatorii au donat sânge
Pompierii și salvatorii au donat sânge  - Sputnik Moldova
Abonare
Din 14 iunie și până astăzi, mai mult de 60 de salvatori și pompieri au donat sânge, pentru suplinirea stocurilor necesare Centrului Național de Transfuzie a Sângelui.  

CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. Peste 60 de salvatori și pompieri au donat sânge în perioada 14-19 iunie, pentru a contribui la salvarea de vieți omenești, a anunțat astăzi Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Acțiunea a avut loc în contextul marcării pe 14 iunie a Zilei mondiale de donare a sângelui și va continua până pe 26 iunie, perioadă în care se vor mobiliza pompieri și salvatori din mai multe subdiviziuni ale IGSU.

Salvatori din cadrul IGSU Cahul - Sputnik Moldova
Societate
Salvatorii și pompierii contribuie cu lecții online la proiectul Primăriei Chișinău
Cei 60 de salvatori și pompieri care au donat sânge până acum sunt din subdiviziunile raioanelor Cahul, Orhei, Rezina, Bălți, Hâncești, Soroca, Edineț, Ungheni, UTA Găgăuzia, dar și municipiul Chișinău.

„Salvatorii vor continua să participe la donații voluntare, întrucât sunt primii antrenați în lichidarea consecințelor situațiilor de risc și, totodată, sunt cei care văd importanța transfuziei de sânge în salvarea oamenilor aflați în stare critică”, a anunțat IGSU.

Scopul donărilor de sânge este suplinirea stocurilor necesare Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, pentru tratarea pacienților aflați în dificultate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0