Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Salvatorii și pompierii contribuie cu lecții online la proiectul Primăriei Chișinău

Abonare
Salvatorii și pompierii au pregătit lecții pentru elevi, la solicitarea Primăriei Chișinău. Acestea vor completa biblioteca online a Primăriei Capitalei, creată în cadrul noului proiect „Educație Online”.

CHIȘINĂU, 22 apr – Sputnik. Salvatorii și pompierii au pregătit lecții online interactive pentru elevii instituțiilor de învățământ din țară, la solicitarea Primăriei Chișinău, care a lansat un proiect complex de învățământ la distanță.

Примария Кишинев  - Sputnik Moldova
Societate
Primăria Chișinău lansează proiectul „Educație Online” – Video

Reamintim că proiectul de învățământ la distanță a fost lansat de Primăria Chișinău în română și în rusă, pentru a-i sprijini pe elevi în actuala situație de criză generată de pandemia COVID-19. Lecțiile vor fi difuzate și prin intermediul unor posturi tv cu acoperire națională.

Lecțiile prezentate de angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) conțin aspecte teoretice și practice în cadrul disciplinei „Dezvoltare personală” din aria curriculară „Consiliere și Dezvoltare” implementată în învățământul primar, gimnazial și liceal.  

Salvatorii și pompierii le oferă copiilor informații în domeniul reacționării corecte în situații excepționale. Accesând biblioteca online a Primăriei Chișinău, elevii vor afla mai multe despre incendii și prevenirea acestora, cutremurele de pământ, comportamentul corect în preajma bazinelor acvatice, salvarea oamenilor de la înec.

Copiii vor accesa de la distanță platforma online și vor avea parte de instruiri practice, dar și ghiduri de pregătire teoretică în domeniul prevenirii riscurilor și situațiilor excepționale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0