Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Igor Dodon despre eliberarea lui Platon: Nu este Veaceslav Platon așa de sfânt

© Photo : kp.mdМолдавский бизнесмен Вячеслав Платон
Молдавский бизнесмен Вячеслав Платон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova a comentat eliberarea lui Veaceslav Platon și zvonurile despre implicarea acestuia în justiția moldovenească.

CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. Nu face nimeni ordine în justiție în afară de judecători și procurori. Declarația a fost făcută de șeful statului, Igor Dodon, în cadrul emisiunii on-line „Președintele Răspunde”. Reacția președintelui vine ca reacție la întrebarea unui cetățean despre eliberarea lui Veaceslav Platon, cetățean care consideră că acesta ar fi „erou național” și a fost eliberat pentru a face „curățenie” în justiția moldovenească.

Veaceslav Platon - Sputnik Moldova
Societate
Veceaslav Platon a fost eliberat din detenție

„Eu cred că Platon și-a imaginat prea mult despre el. Veaceslav, calm, nu trebuie să iei asupra ta foarte multe. Este procuratura, este justiția, ei se ocupă”, spune Igor Dodon.

Acesta îl îndeamnă pe Platon să coopereze cu Procuratura și, dacă deține anumite documente sau dovezi în ce privește furtul miliardului, să le transmită procurorului. Mai mult, Dodon nu-l crede pe Platon „curat ca lacrima”.

„Eu am spus de mai multe ori. Nu este Veaceslav Platon așa de sfânt. Cu siguranță nu este și nici nu e jertfă”, mai spune președintele.

Ce ține de implicarea acestuia în furtul miliardului, Dodon spune că nu ar avea nici o vină, pentru că așa spune procurorul. Dar că vine cu informații importante pe care procuratura trebuie să le preia și să meargă înainte.

Veaceslav Platon - Sputnik Moldova
Societate
Primele declarații ale lui Veaceslav Platon după ce a fost eliberat din penitenciar

„Nu cred că trebuie să-i permitem să-și atribuie să fie și procuror și judecător, ceea ce încearcă acest personaj”, mai spune Igor Dodon.

Acesta a mai adăugat că nu va permite nici lui Platon și nimănui altcuiva să prejudicieze statul.

De precizat, omul de afaceri Veaceslav Platon a fost eliberat acum câteva zile, după patru ani de detenție.

Anterior, Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că dosarul intentat pe numele lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate și Procuratura va iniția, astfel, procedura de reviziuire a sentinței aplicate lui Platon.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0