Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primele declarații ale lui Veaceslav Platon după ce a fost eliberat din penitenciar

© realitatea.mdVeaceslav Platon
Veaceslav Platon - Sputnik Moldova
Abonare
Veaceslav Platon a a făcut primele declarații după ce a fost eliberat din detenție din Penitenciarul numărul 13.

CHIȘINĂU, 15 iun - Sputnik. După patru ani de detenție în Penitenciarul numărul 13, Veaceslav Platon a fost eliberat. El a ieșit în fața jurnaliștilor vădit radios și a acceptat să discute cu ei. Platon a declarat că nu are de gând să plece din Moldova și că își dorește ca oamenii să cunoască adevărul. 

„După patru ani de detenție, vreau doar să se afle adevărul, să le demonstrez oamenilor că pot să aduc un folos acestei țării. Vreau ca această fățărnicie și murdărie să dispară. Știm cum o să acționăm mai departe. În toți acești patru ani am elaborat un plan împreună cu echipa mea de juriști”, a declarat omul de afaceri.

Potrivit avocatului său, odată cu eliberarea din detenție, Veaceslav Platon nu are nicio interdicție.

Veaceslav Platon - Sputnik Moldova
Societate
Veceaslav Platon a fost eliberat din detenție
 Decizia de a-l elibera pe omul de afaceri Veaceslav Platon a fost dictată de Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana. 

Amintim că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat anterior că dosarul intentat pe numele lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate și că Procuratura va iniția procedura de reviziuire a sentinței aplicate lui.
Veaceslav Platon a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă de Justiție la 18 ani de închisoare pentru frauda bancară, iar pedeapsa primită pentru escrocherie și corupere a fost cumulată, în total fiindu-i stabilită o pedeapsă de 25 de ani de detenție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0