Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Orban: Sistemul de sănătate din Ungaria a gestionat mai bine epidemia decât cele din Vest

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaПремьер-министр Венгрии Виктор Орбан
Премьер-министр Венгрии Виктор Орбан - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ungariei Viktor Orban a arătat într-un interviu pentru Radio Kossuth că sistemul de sănătate din Ungaria a gestionat mai bine epidemia din cele din vestul Europei.

BRUXELLES, 19 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. Premierul Victor Orban a explicat în interviul său săptămânal la postul public de radio Kossuth că răspunsul de succes al Ungariei la epidemie a salvat zeci de mii de vieţi, el numind acest lucru ”o mare reuşită”.

Spital - Sputnik Moldova
Societate
În ce condiții sistemul de sănătate ar putea intra în colaps: Declarația premierului

Aflat într-o continuă dispută cu Bruxelles-ul care nu suportă independența Budapestei, Orban a înțepat iarăși Occidentul arătând că sistemul de sănătate din Ungaria a gestionat mai bine epidemia decât cele din vestul Europei.

Orban a mai precizat că, dacă vor exista semne care să indice un al doilea val epidemic de coronavirus, nu va ezita să ia măsurile legale şi economice necesare.

El a atribuit succesul Ungariei disciplinei şi unităţii, arătând că aceste practici vor fi necesare din nou în eventualitatea unui nou val epidemic.

Orban a semnat miercuri seară decretul prin care în Ungaria încetează starea de urgenţă pentru combaterea epidemiei COVID-19, iar printr-un alt decret a fost instituită urgenţa sanitară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0