Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În ce condiții sistemul de sănătate ar putea intra în colaps: Declarația premierului

© Photo : Miroslav RotariSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a declarat astăzi că autoritățile vor amenaja mai multe centre pentru tratarea pacienților cu COVID-19 în imobile care nu aveau până acum profil medical.

CHIȘINĂU, 12 iun - Sputnik. În cadrul ședinței Guvernului din această seară premierul Ion Chicu a declarat că s-ar putea ajunge la un colaps în sistemul medical, dacă cetățenii nu vor respecta în continuare mărusile antiepidemice. 

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Societate
Chicu anunță că statul va aplica amenzi la greu pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

„Repartizarea locurilor libere în instituțiile medicale din Moldova este neuniformă. În unele regiuni avem locuri, iar în altele suntem la limită, pentru că și repartizarea focarelor este diferită pe teritoriul Republicii Moldova. Dacă nu vom respecta regulile, vom colapsa sistemul medical. Nu va fi posibil să-i ajutăm pe toți. Medicii depun eforturi foarte mari, dar totul este în mâinile noastre”, a declarat Ion Chicu.

Oficialul afirmă că săptămâna viitoare vor fi amenajate centre pentru tratarea pacienților în încăperi care anterior nu aveau profil medical. 

„Am decis cu colegii să activăm mai multe instituții medicale în locuri improvizate, în imobile care până acum nu aveau profil medical. Vom mai reprofila unele instituții medicale existente, dar în câteva zile vom pune la dispoziția medicilor încă câteva locuri pentru tratamentul pacienților. Ne orientăm la un număr suplimentar de 500 de locuri să fie săptămâna viitoare săptămâna viitoare. Chiar și cu așa ritmuri de creare a noilor locuri, riscăm să fim lipsiți de posibilitatea de a ajuta cetățenii, dacă nu vom fi disciplinați și nu vom respecta regulile”, a remarcat premierul.

Amintim că ieri a fost atins un record absolut al cazurilor de infectare cu coronavirus - 406, iar astăzi s-a confirmat contaminarea la 366 de persoane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0