Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul Apărării nu va fi audiat astăzi în Parlament – iată motivul

© Sputnik / Rodion ProcaЗаседание Парламента
Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, nu se va prezenta astăzi în Parlament pentru a fi audiat în legătură cu participarea la Parada de la Moscova a 75 de militari moldoveni, la solicitarea deputaților PAS, din opoziție.

CHIȘINĂU, 18 iun – Sputnik. Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, a fost invitat de Secretariatul Parlamentului să se prezinte astăzi în fața deputaților, pentru a fi audiat pe subiectul participării militarilor moldoveni la parada din 24 iunie ce va fi organizată la Moscova cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la Marea Victorie.

Виктор Гайчук - Sputnik Moldova
Generalul Gaiciuc despre participarea Moldovei la Parada Victoriei de la Moscova

Răspunsul oferit de ministru Secretariatului Parlamentului a fost că agenda sa nu-i permite să dea curs invitației, pentru că astăzi efectuează o vizită în nordul țării.

În dimineața zilei, în ședință plenară, deputatul PAS Oazu Nantoi a solicitat ca ministrul Apărării să explice trimiterea pe timp de pandemie cu COVID-19 a militarilor moldoveni la parada de la Moscova.

Parada se va desfășura pe 24 iunie și la ea vor participa 75 de militari moldoveni, care s-au deplasat în Federația Rusă duminica trecută, 14 iunie.

Consilierul președintelui Republicii Moldova pe probleme de apărare și securitate națională, generalul Victor Gaiciuc, a declarat în studioul Sputnik Moldova că toate cheltuielile pentru participarea soldaților moldoveni la Parada Victoriei și le-a asumat Federația Rusă. 

În Rusia ceremoniile festive dedicate împlinirii a 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei au fost amânate din cauza pandemiei. Liderul rus Vladimir Putin a propus să fie organizată Parada Victoriei pe 24 iunie, iar marșul „Regimentului Nemuritor” - pe 26 iulie. 

Anterior, președintele Igor Dodon a primit invitație de participare la paradă din partea liderului rus Vladimir Putin. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0