Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Sănătății: Coronavirusul a mai făcut cinci victime în Moldova

Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prezentat informații actualizate despre evoluția coronavirusului în Moldova.

CHIȘINĂU, 18 iun. - Sputnik. Potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății, COVID-19 a mai făcut cinci victime. În priul caz a decedat un bărbat de 57 ani din municipiul Chișinău. El a fost internat în data de 12 iunie la Institutul de Medicină Urgentă. Pacientul mai suferea de cardiopatie hipertensivă, ciroză hepatică decompensată, anemie ferodeficitară cronică și brohopneumopatie.

Stela Gheorghiță - Sputnik Moldova
Cum gestionează Moldova pandemia de COVID-19, din perspectiva OMS
A pierdut lupta cu boala și o femei de 65 ani din municipiul Bălți. Pacienta a fost internată în stare gravă în data de 16 iunie. Ea mai suferea de obezitate, diabet zaharat și hipertensiune arterială. A murit și un bărbat de 61 de ai din Ialoveni. În data de 5 iunie el a fost internat la Institutul de Medicină Urgentă, cu diabet zaharat, encefalopatie discirculatorie de geneză mixtă și hipertensiune arterială.

O altă victimă este un bărbat de doar 36 de ani din Strășeni. El a fost internat în data de 31 mai la Spitalul Clinic Republican cu insuficiență cardiacă cronică, malformație cardiacă congenitală, dar și defect al septului intraventricular. În același timp, a murit la Spitalul Republican un bărbat de 46 de ani din Găgăuzia. El mai suferea de boală renală cronică, hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă. Astfel, numărul persoanelor care au decedat din cauza coronavirusului a ajuns la 438. 

Până acum, în Republica Moldova au fost confirmate 12 732 cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 1 127 în regiunea transnistreană. 

Брошенная защитная маска на пляже Нью-Джерси - Sputnik Moldova
Societate
Un nou record: Alte 478 de persoane au fost confirmate cu COVID-19
444 de pacienți se află acum în stare gravă, iar 27 sunt conectați la aparate de respirație asistată, 986 sunt în stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

În total, au fost confirmate 2 040 de cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate. Este vorba despre 511 medici, 809 asistenţi medicali, 112 felceri, 583 de persoane care reprezintă personalul auxiliar și 23 de farmaciști. 

Alte 175 de persoane s-au vindecat. În total, 7 252 de persoane s-au tratat de COVID-19. În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 din Chișinău au fost internate 132 de persoane cu suspecție de COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0