De ce Guvernul Chicu nu va pica ușor și repede - comentator politic

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaIon Chicu în ședință
Ion Chicu în ședință  - Sputnik Moldova
Abonare
Fiecare formațiune din opoziția parlamentară își dorește căderea Guvernului Chicu, dar în condiții care, pentru moment, sunt inacceptabile pentru ceilalți parteneri, a apreciat comentatorul politic Corneliu Ciurea, invitat în studioul Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 18 iun – Sputnik. Opoziția nu are acum posibilități reale să dea jos Guvernul Chicu, deși își dorește acest lucru, pentru că fiecare formațiune din opoziția parlamentară își urmărește propriile scopuri, a fost de părere comentatorul politic Corneliu Ciurea, invitat în studioul Sputnik Moldova.

Павел Филип Pavel Filip - Sputnik Moldova
Politică
Pavel Filip, despre noile plecări din PDM: „Le urăm succes în echipa hoților de miliarde”

În Parlament există mai multe forțe politice interesate să dea jos Guvernul Chicu – Platforma DA, Pro Moldova, Partidul „Șor”, a menționat comentatorul politic.

Referindu-se la plecările unor deputați din PDM, ultima desprindere producându-se pe 17 iunie, Corneliu Ciurea a menționat că scopul urmărit de opoziție este să schimbe situația actuală, dar că fiecare formațiune dintre cele trei menționate mai sus își urmărește avantajul propriu și vede în vede în felul său finalitatea schimbărilor.

„Fiecare își are propriile motive și acestea sunt diferite. Dar principalul lucru este că aceste formațiuni pot vota împreună. Însă, deocamdată, visul lor de a da jos Guvernul Chicu se ciocnește de insistența platformei PAS și a Maiei Sandu, care este dispusă să voteze doar în condiții foarte concrete”, a apreciat Ciurea.

Din acest considerent, apreciază comentatorul politic, forțele din opoziție nu au posibilități reale să provoace destituirea Guvernului Chicu, cu toate că-și doresc acest lucru.

Fiecare dintre partidele de opoziție menționate declară că este gata să-și asume riscul și să formeze un nou guvern care să înlocuiască Guvernul Chicu, dar numai cu condiția ca toate portofoliile viitorului guvern să le aparțină, a adăugat comentatorul politic.

Grupul condus de Candu și-ar dori să dea jos actualul guvern, dacă ar fi susținut prin vot de Maia Sandu și de Platforma DA, a apreciat Ciurea.

„Astfel, ei încearcă să atragă părți din blocul ACUM în capcana lor oligarhică, care mai apoi se va închide”, a adăugat Corneliu Ciurea.

Comentatorul politic a sintetizat că fiecare formațiune din opoziția parlamentară ar fi gata să voteze demisia Guvernului Chicu, dar în condiții care, pentru moment, le par inacceptabile celorlalți parteneri, astfel încât realizarea dorinței lor rămâne, deocamdată, blocată.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0