Reprezentantul Moldovei pretinde la funcția de șef al OMC

© Sputnik / Miroslav RotariТудор Ульяновски
Тудор Ульяновски  - Sputnik Moldova
Abonare
Organizația Mondială a Comerțului a anunțat un concurs pentru ocuparea funcției de director general după ce Robert Azevedo a demisionat pe 31 august - cu un an înainte de expirarea mandatului.

CHIȘINĂU, 17 iun — Sputnik. Fostul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova Tudor Ulianovschi va candida la funcția de director general al Organizației Mondiale a Comerțului (OMC).

Anunțul privind participarea acestuia la concurs a fost plasat pe site-ul oficial al organizației. Candidatura lui Ulianovski a fost înaintată de către delegația Republicii Moldova la OMC. În cadrul competiției, el va concura cu alți trei solicitanți - din Mexic, Nigeria și Egipt.

Înainte de a fi șef al MAEIE în Cabinetul de Miniștri condus de Pavel Filip (în 2018-2019), Ulianovski a fost ambasador al Moldovei în Liechtenstein și Elveția și a ocupat și funcția de Reprezentant Permanent al Moldovei la sediul ONU de la Geneva. În timpul activității la reprezentanța OMC, el a fost ales șef al Comitetului pentru balanța de plăți.

Sediul OMC la Geneva - Sputnik Moldova
Comerțul mondial: Prognoza pesimistă a OMC

În prezent, Ulianovschi este vicepreședinte al Grasshopper Energy, cu sediul în Canada.

Actualul șef al organizației, brazilianul Robert Azevedo, își depune demisia pe 31 august, cu un an înainte de expirarea mandatului - „din motive familiale”.

Pretendenții la postul vacant vor trece prin mai multe etape de selecție, la care vor trebui să-și prezinte viziunea asupra dezvoltării organizației.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0