Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nou proiect de lege: Cine anume va primi diploma de bacalaureat fără examen

© Sputnik / Miroslav RotariMinisterul Educației, Culturii și Cercetării
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării - Sputnik Moldova
Abonare
Proiect de lege: din cauza pandemiei de COVID-19, diplomele de bacalaureat ar urma să fie acordate anul acesta fără examen. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a oferit detalii despre un nou proiect pe care l-a transmis Guvernului pentru aprobare.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a elaborat și transmis Guvernului pentru aprobare un proiect de lege ce prevede acordarea diplomei de bacalaureat fără organizarea examenului.

Офис - Sputnik Moldova
Societate
O abordare ce va îmbunătăți dialogul dintre piața serviciilor educaționale și piața muncii

Procedura ar urma să fie aplicată pentru restanțierii din anii precedenți, persoanele care au finalizat programa de liceu în instituțiile de învățământ superior și persoanele care au solicitat susținerea examenului de bacalaureat în regim de externat, care s-au înscris, în termenele stabilite, pentru a susține examenul de bacalaureat în sesiunea de examene 2020 și au finalizat programa de liceu cu medii anuale la disciplinele școlare și media generală mai mari sau egale cu „5” (cinci), a precizat MECC.

Proiectul de lege elaborat de minister presupune modificarea Legii nr.71 din 21 mai 2020 privind anularea examenelor naționale de absolvire a programelor de studii în învățământul general, sesiunea de examene 2020.

MECC subliniază că a elaborat acest proiect de lege pentru că „sănătatea elevilor și a cadrelor didactice reprezintă prioritatea numărul unu” a sa.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0