Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O abordare ce va îmbunătăți dialogul dintre piața serviciilor educaționale și piața muncii

© Pixabay / 12019Офис
Офис - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a aprobat o metodologie menită să îmbunătățească dialogul dintre piața serviciilor educaționale și piața muncii. Documentul reflectă cerințele și particularitățile pieței muncii.

CHIȘINĂU, 23 mai – Sputnik. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a aprobat „Metodologia de implementare a Standardelor de calificare de către instituţiile de învăţământ profesional tehnic și superior”. 

Studenți - Sputnik Moldova
Societate
Examenele de calificare în învățământul profesional tehnic ar putea fi anulate

MECC menționează că necesitatea aprobării acestei metodologii a fost generată de schimbările rapide din societate şi evoluția tehnologiilor moderne, care au generat dificultăți în procesul de formare profesională de toate nivelurile.

Piaţa muncii a devenit tot mai flexibilă şi necesită o receptivitate sporită a mediului educațional faţă de cerinţele angajatorului în continuă schimbare, a argumentat ministerul.

Ministerul și-ar dori ca între piața serviciilor educaționale și piața muncii să existe un dialog dinamic, flexibil, continuu și bazat pe încredere reciprocă.

Potrivit ministerului, metodologia aprobată elucidează parcursul competențelor profesionale - de la cerințele pieței muncii până la achiziționarea acestora de către viitorul angajat; prezintă, într-o formă succintă, particularitățile caracteristice diferitelor niveluri de calificare; specificul funcționării diferitelor tipuri de instituții de învățământ; le oferă managerilor instituțiilor de învățământ, cadrelor didactice şi beneficiarilor serviciilor educaționale posibilitatea formării unei viziuni de ansamblu asupra sistemului de formare profesională din Republica Moldova.

Metodologia poate fi accesată la acest link: https://mecc.gov.md/ro/content/cadrul-national-al-calificarilor-2#faq-Acte-legislative-%C8%99i-normative

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0