Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Coronavirusul a făcut noi victime în Republica Moldova

Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prezentat informații actualizate despre evoluția coronavirusului în Moldova.

CHIȘINĂU, 17 iun. - Sputnik. Potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății, COVID-19 a mai făcut patru victime. Este vorba despre o femeie de 61 ani din Comrat. În data de 9 iunie ea a fost transferată de la Spitalul Raional Comrat la Institutul de Medicină Urgentă. Pacienta mai suferea de hipertensiune arterială și cardiopatie hipertensivă.

Примэрия муниципия Бельц  - Sputnik Moldova
Societate
Focar de infecție în Primăria Bălți: 37 de angajați au fost testați pozitiv la COVID-19

Coronavirusul a răpus și o bătrână de 94 de ani din Edineț, care mai suferea de cardiopatie ischemică și angină pectorală.

A pierdut lupta cu virusul și o femeie de 60 de ani din raionul Rezina. Ea a fost internată în data de 13 iunie la Spitalul din Orhei cu mielom multiplu și hipertensiune arterială.

A decedat și o femeie de 43 de ani din raionul Drochia. Pacienta a fost internată acum două zile în Spitalul Raional Drochia și mai suferea de hepatită cronică. În total, numărul cazurilor de deces a ajuns la 427.

În prezent, în Republica Moldova  sunt confirmate 12 254 de cazuri de infecție cu coronavirus, dintre care  1 123 în regiunea transnistreană. 

417 sunt în stare gravă, dintre care 23 sunt conectați la aparate de respirație asistată, 990 - în stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Până acum, au fost confirmate 1988 de cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care 496 de medici, 791 de asistenţi medicali, 566 de persoane care fac parte din personal auxiliar, 111 felceri și 24 de farmacişti. 

Timp de 24 de ore în cadrul Centrului COVID-19 din Chișinău au fost internate 61 de persoane cu suspecție de COVID-19. Totodată, încă 176 persoane s-au tratat de COVID-19. Bilanţul persoanelor vindecate a ajuns la 7 077.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0