Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Militarii Armatei Naționale au ieșit din nou în stradă: Iată ce misiune au - Video

© Photo : Miroslav RotariMilitari pe o stradă din Chișinău
Militari pe o stradă din Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Apărării anunță că în contextul creșterii rapide a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19, soldații au ieșit din nou la datorie. Militarii monitorizează spațiile publice, pentru a vedea dacă oamenii respectă măsurile de protecție împotriva COVID-19.

CHIȘINĂU, 17 iun. - Sputnik. Cei 50 de militari din Batalionul 22 de menținere a păcii, Batalionul cu Destinației Specială ”Fulger” și Brigada de infanterie motorizată ”Ștefan cel Mare” continuă să se afle la datorie în spațiile publice.

Alături de carabineri, soldații patrulează zonele aglomerate, parcurile, dar și terenurile de joacă din cele cinci sectoare ale Capitalei, pentru a verifica dacă oamenii respectă măsurile împotriva COVID-19.

Примэрия муниципия Бельц  - Sputnik Moldova
Societate
Focar de infecție în Primăria Bălți: 37 de angajați au fost testați pozitiv la COVID-19

Militarii monitorizează și situaţia din staţiile de așteptare a transportului public. Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, a îndeamnat locuitorii Capitalei să dea dovadă de respect față de militarii aflați ”în stradă” în această perioadă dificilă pentru întraga societate. 

”Dragi cetățeni, distanțarea fizică este extrem de importantă acum, pentru a preveni contaminarea cu virusul de tip nou. Militarii sunt în stradă pentru voi, demonstrați înțelegere și respect față de ei, mai ales atunci când vă îndeamnă să respectați distanța socială sau să purtați mască înainte de a intra în transportul în comun sau în spațiile închise. Doar prin responsabilitate, grijă și maximă protecție vom reuși să învingem acest virus și să depășim această perioadă dificilă”, a menționat Alexandru Pînzari.

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 12 254. În total, 6 901 de pacienți s-au tratat de COVID-19, iar 423 au decedat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0