Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Chicu: Guvernul întreprinde măsuri pentru a susține producătorii agricoli

© Sputnik / Виталий Тимкив / Accesați arhiva multimediaLivezi, agricultură
Livezi, agricultură - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a precizat în studioul Sputnik Moldova că Guvernul întreprinde un șir de măsuri pentru a susține producătorii agricoli.

CHIȘINĂU, 17 iun - Sputnik. Premierul Ion Chicu a vorbit în cadrul emisiunii ”Contrapunct” despre situația din agricultură. El a precizat că lucrurile nu stau tocmai strălucit, dat sunt implementate mai multe măsuri pentru susținerea producătorilor agricoli. 

Засуха - Sputnik Moldova
Secetă hidrologică: Recomandările specialiștilor pentru o agricultură durabilă - detalii

”Situația în agricultură în fiecare an este dificilă, dar când apare seceta, inundații și grindina este și mai dificilă. Avem deja de o lună de precipitații. Se restabilește umiditatea. Am avut cu câteva zile în urmă o discuție și cu specialiștii. Ploaia a salvat grupa întâi de cereale, grupa a doua, ce este semănat în primăvară, aici este foarte bine. Producătorii din agricultură pot beneficia de credite cu subvenționarea dobânzii. Nai mult, majoritatea producătorilor agricoli au TVA în debit”, a precizat Ion Chicu. 

În acest an seceta hidrologică le-a dă mari bătăi de cap producătorilor agricoli. Situația este de-a dreptul critică în ceea ce privește culturile de porumb și floarea soarelui. Totuși, o parte din recoltă a fost salvată de precipitațiile care au căzut în ultima perioadă. În nordul țării situația este mai puțin gravă decât în raioanele din centru și sud. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0