Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primăria s-a „mutat” pe online: Oamenii reclamă problemele pe o platformă electronică

© Sputnik / Miroslav RotariПримэрия Кишинева
Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
În această pandemie, autoritățile municipale au îndemnat locuitorii Capitalei să anunțe despre probleme cu care se confruntă pe platforma eu.chisinau.md. Asta pentru a nu fi nevoiți să meargă la Primărie sau preturi și să se expună pericolului de infectare cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 17 iun. - Sputnik. Primarul Capitalei Ion Ceban a prezentat numărul de plângeri electronice înregistrate pe platforma eu.chisinau.md. Edilul-șef a menționat că aplicația are unele proble tehnice, însă în prezent se lucează la înbunătățirea ei. 

Controale la piețele agroalimentare din Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Nici una din piețele agroalimentare din Chișinău nu respectă regulile de protecție

De la lansarea platformei până în data de 15 iunie au fost trimise 1 800 de plângeri electronice din partea locuitorilor Chișinăului. Din toate problemele reclamate, 1 184 au fost deja soluționate, 506 se află în lucru, fiind în gestiunea preturilor de sector, 232 au fost respinse, 14 amânate, iar 62 de sesizări au fost raportate pe parcursul weekend-ului și nu au fost încă procesate. 

Cele mai multe probleme au fost înregistrate în sectorul Botanica, unde au fost făcute 530 de sesizări.

Majoritatea plângerilor se referă la salubrizarea parcurilor și zonelor verzi, iluminarea străzilor și a intrărilor în parcuri și curți, reparația semafoarelor la trecerile de pietoni, aplicarea marcajului rutier, evacuarea construcțiilor de beton de pe străzi și căile pietonale, care prezintă pericol pentru trecători, precum și evacuarea deșeurilor menajere.

Primarul Ion Ceban a îndemnat oamenii să utilizeze în continuare aplicația electronică și să informeze autoritățile municipale despre problemele Capitalei. 

În prezent pe platformă pot fi reclamate probleme din 9 domenii: comerț neautorizat, construcții neautorizate, drumuri, gropi și semne rutiere, energie electrică, termică și gaze, iluminare și semafoare, maidanezi, parcuri, scuaruri și spații verzi, salubrizare, întreținerea cimitirelor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0