Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nici una din piețele agroalimentare din Chișinău nu respectă regulile de protecție

© Photo : Agenţia Naţională pentru Siguranţa AlimentelorControale la piețele agroalimentare din Chișinău
Controale la piețele agroalimentare din Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor efectuează în continuare vizite inopinate și controale la piețele agroalimentare.

CHIȘINĂU, 15 iun – Sputnik. Piețele agroalimentare din Chișinău nu respectă cu strictețe regulile impuse de Comisia de Sănătate Publică. La o astfel de concluzie a ajuns conducerea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor după controale inopinate efectuate la aceste unități de comerț. Astfe, ANSA informează că atât vizitatorii piețelor, cât și comercianții nu poartă corect echipamentul de protecție.

Piața centrală - Sputnik Moldova
Societate
Controale la Piața Centrală: Iată ce au descoperit inspectorii - Video

La fel, nu se respectă distanța socială, iar la intrarea în unitățile comerciale nu se face cu regularitate termometria.

De asemenea, operatorii economici amplasați pe teritoriul piețelor agoalimentare nu dispun de cunoștințe suficiente despre măsurile de prevenire și combatere a infecției COVID-19.

Totodată, au fost remarcate și înbunătățiri la nivel de organizare a activităților. Vorbim aici de accesul transportului pe teritoriul pieței, precum și amplasarea mijloacelor de dezinfecție în locuri vizibile și în cantități suficiente pentru vizitatori. Reprezentanții ANSA spun că se întreprind măsuri de dezinfecție, iar geamurile de protecție și delimitare a spațiului de comunicare dintre vânzători și vizitatori sunt instalate corespunzător.

ANSA va continua să inspecteze piețele agroalimentare și magazinele pentru a responsabiliza atât consumatorii, cât și operatorii economici.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0