Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În Rusia au ajuns militari din 12 țări pentru a participa la Parada Victoriei

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaШтурмовики Су-25 на репетиции воздушной части парада Победы в Москве
Штурмовики Су-25 на репетиции воздушной части парада Победы в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
La Moscova au loc pregătiri pentru parada militară dedicată celei de-a 75-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

CHIȘINĂU, 17 iun - Sputnik. Militari din 12 țări au ajuns în Rusia pentru a participa la Parada Victoriei din Piața Roșie, care se va desfășura pe 24 iunie, a declarat comandantul forţelor terestre ruse, generalul armatei Oleg Saliukov, care va dirija parada, anunță RIA Novosti

Este vorba despre delegații din Azerbadjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, China, Moldova, Mongolia, Serbia, Tadjikistan, Turkmenistan și Uzbekistan. 

Виктор Гайчук - Sputnik Moldova
Generalul Gaiciuc despre participarea Moldovei la Parada Victoriei de la Moscova

Anterior, președintele Rusiei Vladimir Putin a luat decizia de a amâna parada în cinstea celei de-a 75-a aniversări a Victoriei din cauza situației epidemiologice complicate. În orașele din Rusia pe 9 mai s-au desfășurat doar parade aviatice și show-uri de artificii. La sfârșitul lunii mai liderul rus a anunțat că parada se va desfășura pe 24 iunie. 

La paradă din Piața Roșie vor participa peste 13 mii de militari, vor fi implicate 234 de unități de echipament militar terestru modern și istoric, inclusiv cele mai recente vehicule de luptă pentru sprijinirea tancurilor „Terminator”, unitățile cu autopropulsie „Coaliția-SV” și „Msta-SM”, tancurile „T-90M” și „Armata”, sistemele de rachete antiaeriene „Buk-M3”, „Tor-M2”, „S-400”, precum și 75 de aeronave și elicoptere.

Spectatorii vor vedea, de asemenea, unele elemente ale paradei istorice din 24 iunie 1945. De exemplu, la început se va intona „Marșul jubiliar”. Orchestra va fi reprezentată de 900 de muzicieni.

În total, la paradele militare din întreaga țară vor participa peste 64 de mii de militari, 2,4 mii de unități de tehnică militară, precum și 20 de nave de suprafață, submarine și nave de sprijin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0