Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cetățenia prin investiții: Numele deținătorilor ar putea fi făcute publice

© Sputnik / Miroslav RotariPașaport
Pașaport  - Sputnik Moldova
Abonare
O inițiativă cu privire la numele persoanelor care obțin cetățenia Republicii Moldova prin investiție a fost avizat pozitiv de miniștrii Cabinetului Chicu.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Numele celor care obțin cetățenia Republicii Moldova în schimbul investițiilor ar putea fi făcute publice. În acest sens, Guvernul a dat aviz pozitiv proiectului de lege pentru abrogarea alineatului (2) al articolului 27 din Legea cetățeniei Republicii Moldova. Inițiativa legislativă a fost înaintată de deputatul Chiril Moțpan și prevede publicarea numelui și prenumelui persoanei care au obținut cetățenia Republicii Moldova prin investiție.

Roni - Sputnik Moldova
Alocațiile pentru moldovenii cu cetățenie română: Autoritățile oferă detalii

„Prin urmare, având în vedere că publicarea în decretul Președintelui Republicii Moldova a numelui și prenumelui persoanelor care au obținut cetățenia Republicii Moldova ar garanta principiul transparenței și ar exclude neîncrederea privind Programul de dobândire a cetățeniei prin investiții, Guvernul comunică lipsa de obiecții asupra proiectului de lege în cauză”, este precizat în nota informativă.

Programul Cetățenie prin Investiție, implementat în Republica Moldova, are drept scop obținerea fondurilor suplimentare la bugetul de stat.

Programul prevede acordarea cetățeniei Republicii Moldova contra unei contribuții economice definite către Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldova (Fondul de Investiții Publice). În schimb și sub rezerva unor proceduri stricte de verificare a dosarului și a bunei reputații economice și financiare a solicitantului, acesta poate beneficia de cetățenia Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0