Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Germania, cele mai grave acuzații către SUA: ”Interese, ingerință ilegală în suveranitate”

© AFP 2022 / Brendan Smialowski Bundeskanzlerin Angela Merkel und US-Präsident Donals Trump bei der gemeinsamen Pressekonferenz in Washington
Bundeskanzlerin Angela Merkel und US-Präsident Donals Trump bei der gemeinsamen Pressekonferenz in Washington - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Berlin: ”Politica americană de sancțiuni este ilegală și contravine intereselor europene, care însemnă o relație puternică și pașnică cu Rusia”.

BUCUREȘTI, 16 iun, Sputnik – Dragoș Dumitriu. Germania nu va admite ca SUA să extindă sancțiunile din cauza conductei de gaz Nord Stream 2. Atât Ministerul de Externe, cât și o voce importantă a Bundestag-ului au condamnat eventualele intenții americane.

”Noi sancţiuni ar constitui o ingerinţă serioasă în securitatea energetică europeană şi în suveranitatea Uniunii Europene”, a anunțat Ministerul de Externe de la Berlin, care ”consemnat cu regret planurile americane” transmite Deutsche Welle

Poziția oficială a diplomației germane vine după ce, la mijlocul săptămânii trecute, Klaus Ernst, președintele Comisiei pentru afaceri economice și energie din Bundestag, a condamant aceste ”noi sancțiuni” și i-a cerut Guvernului să adopte o poziție fermă.

”Sunt absolut inacceptabile”, a declarat pentru Rusia Today, Klaus Ernst, care avertizează că dacă sancțiunile ar opri finalizarea proiectului și conducta nu va fi finalizată ”acest lucru va duce la creșterea prețurilor gazelor naturale în UE”.

Parlamentarul german a acuzat SUA că ”încearcă să-și îndeplinească interesele economice prin sancțiuni extrateritoriale ilegale, pe care le direcționează către partenerii și aliații lor. Consider că este un atac la suveranitatea Europei. Aceste acțiuni afectează grav relația transatlantică”, a spus el.

Президент РФ В. Путин встретился в Сочи с госсекретарем США М. Помпео и главой МИД РФ С. Лавровым - Sputnik Moldova
Iată ce le-a urat Pompeo rușilor cu prilejul Zilei Naționale - detalii

Președintele Comisiei pentru afaceri economice și energie din Bundestag a explicat că North Stream 2 ”nu împiedică securitatea europeană sau americană”, argumentând că ”este la fel de periculos ca importurile de mașini din Germania în SUA”, făcând aluzie la afirmația lui Trump de anul trecut.

”Sunt convins că SUA încearcă doar să aducă gazele lor scumpe pe piața europeană, perturbând relațiile energetice bine stabilite dintre UE și Rusia”, spune Ernst. ”Făcând acest lucru, încalcă interesele economice și geopolitice germane și europene, deoarece îi împiedică pe prietenii lor europeni să cumpere gaz ieftin din Rusia și să întrețină relații bune cu vecinul lor din est”.

Ori, a conchis președintele Comisiei pentru afaceri economice și energie din Bundestag, Guvernul german ”ar trebui să respingă clar și cu tărie ingerințele americane ori de câte ori vorbesc cu oficiali sau politicieni americani”.

”Guvernul german trebuie să explice de ce politica americană de sancțiuni este ilegală și de ce încalcă interesele europene, care însemnă o relație puternică și pașnică cu Rusia și libertatea de a-și cumpăra gazul oriunde doresc”, a spus Ernst, iar în caz contrar ”Berlinul trebuie să răspundă cu contramăsuri eficiente”.

Acesta ar trebui să discute ”tarife punitive” împotriva gazelor de fracturare americane cu partenerii săi din UE și ”să îi convingă să ia măsuri colective împotriva încercărilor americane de a încălca suveranitatea UE”.

”Germania ar trebui să își folosească președinția UE pentru a discuta din nou despre relația cu SUA, precum și pentru a reconsidera sancțiunile UE împotriva Rusiei cât mai curând posibil”, a declarat Președintele Comisiei pentru afaceri economice și energie din Bundestag, transmite Russia Today

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0