Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Iată ce le-a urat Pompeo rușilor cu prilejul Zilei Naționale - detalii

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин встретился в Сочи с госсекретарем США М. Помпео и главой МИД РФ С. Лавровым
Президент РФ В. Путин встретился в Сочи с госсекретарем США М. Помпео и главой МИД РФ С. Лавровым - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Sărbătoarea este marcată începând cu anul 1992, în ziua adoptării Declarației de suveranitate de stat a RSFSR, iar denumirea de ”Ziua Națională a Rusiei” i-a fost atribuită oficial în 2002.

CHIȘINĂU, 12 iun - Sputnik. Secretarul de sat american Mike Pompeo i-a felicitat pe cetățenii ruși cu prilejul Zilei Naționale a Rusiei și a subliniat importanța cooperării dintre cele două state în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

”În numele guvernului american și al poporului american, îi felicit pe cetățenii Federației Ruse care sărbătoresc Ziua Națională Rusiei”, este menționat în mesajul șefului diplomației americane al SUA.

Acesta a adăugat că declarația de independență reprezintă ”garanția drepturilor cetățenilor și o protecție egală în fața legii, precum și dorința lor de a trăi în pace și armonie cu toate celelalte țări și popoare".

Президент РФ В. Путин встретился с президентом Молдавии И. Додоном - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Igor Dodon i-a transmis felicitări lui Vladimir Putin de Ziua Națională a Rusiei

De asemenea, Pompeo a accentuat contribuția URSS la obținerea victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial și a îndemnat ca să nu fie dat uitării faptul că anume prin cooperarea statelor aliate, inclusiv SUA și a URSS, a fost posibilă obținerea victoriei asupra nazismului.

”Comunitatea internațională sărbătorește 75 de ani de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar Statele Unite onorează victimele comune ale tuturor celor care au muncit pentru a învinge nazismul, inclusiv milioane de soldați și civili ruși care au suferit imense pierderi și și-au pierdut viața. Nu trebuie să uităm niciodată că în cele din urmă, cooperarea dintre marile puteri, inclusiv a celor două țări ale noastre, au pus capăt agresiunii naziste din Europa”, a declarat Pompeo.

Ziua Națională a Rusiei este sărbătorită pe 12 iunie. Sărbătoarea a fost instituită cu prilejul adoptării în 1990 a Declarației suveranității de stat a Rusiei. În mai 1991, Consiliul Suprem al RSFSR a declarat ziua de 12 iunie drept zi liberă. Un an mai târziu, în iunie 1992, această zi a fost declarată drept sărbătoare.

În 1994, Ziua Declarației de Suveranitate de Stat a Rusiei a devenit sărbătoare de stat. Numele „Ziua Națională a Rusiei” a fost atribuit oficial sărbătorii în 2002, când a intrat în vigoare noul Cod al Muncii în care erau indicate noi zile de sărbătoare și zile de odihnă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0