Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum poți deveni polițist de frontieră în Moldova: Detalii despre admitere

© Facebook / Poliția de Frontieră Poliția de Frontieră
Poliția de Frontieră  - Sputnik Moldova
Abonare
Tinerii sunt invitați să devină polițiști de frontieră. Admiterea la instituția de învățământ de profil este în plină desfășurare.

CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik, E.L. Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei, care pregătește specialişti-inspectori pentru Poliţia de Frontieră, a dat startul concursului de admitere la studii. Candidații se pot înscrie până la 31 iulie, în zilele de luni și vineri, precizează Poliția de Frontieră.

Examenul de bacalaureat, anul de studii 2018-2019 - Sputnik Moldova
Bacalaureat-2019: Orarul complet al probelor de examen

Instituția invită la studii tineri „care doresc o carieră de succes” în domeniul managementului integrat al frontierei de stat și în prevenirea şi combaterea criminalităţii transfrontaliere.

La concurs se pot înscrie cetăţenii moldoveni care deţin diplome de bacalaureat, au atins vârsta de 17 ani, dar nu au mai mult de 23 de ani în ziua începerii examenelor de admitere.

Durata studiilor este de 2 ani, iar instruirea se face în limba de stat.

Cazarea, hrana, echipamentul şi pregătirea specialiștilor sunt gratuite și toţi studenţii beneficiază de burse.  

După finalizarea studiilor, absolvenţii obţin diplomă de studii medii de specialitate. Ulterior, asigură Poliția de Frontieră, toți sunt asiguraţi „cu loc de serviciu, salarii stabile, echipament gratuit şi asigurare medical”.

„Trimite un e-mail cu informații despre tine pe adresa electronică: admitere@border.gov.md, iar ca răspuns vei primi formularul de înregistrare. Completează-l, scanează actele necesare și trimite-le pe aceeași adresă electronică. E simplu și rapid!!!”, este mesajul Poliției de Frontieră pentru viitorii candidați.

„Deși meseria de polițist de frontieră implică foarte multe rigori și responsabilitate, este și profesia care îţi oferă un anumit statut social, îți dă posibilitatea să aperi norme, valori, principii și să participi la asigurarea securități frontierei de stat”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

 

Fluxul de știri
0