Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tinerii din Moldova au șanse reale de a-și procura o casă - detalii

© Sputnik / Ciobanu VictorImobil
Imobil - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Serviciul Comunicare al Ministerului Finanțelor a prezentat informații actualizate privind implementarea Programului de Stat „Prima Casă”.

CHIȘINĂU, 16 iun - Sputnik. Prin intermediul Programului guvernamental „Prima Casă” au fost procurate până în prezent 4371 de locuințe. Suma totală a creditelor acordate de către bănci este de 2,191 miliarde de lei, iar valoarea totală a garanțiilor active constituie 1,095 miliarde de lei.

Молдавские леи - Sputnik Moldova
Societate
Important: Cum poți obține o reducere substanțială la plata impozitelor
Din 4371 de beneficiari, 3065 sunt familii, iar 1306 sunt tineri necăsătoriți. Vârsta medie a solicitanților este de 31,2 ani. De asemenea, din numărul total al beneficiarilor, 649 persoane beneficiază de compensații din bugetul de stat în cadrul programului Prima Casă 2, 1704 – în cadrul programului Prima Casă 3, iar 354 – în cadrul programului Prima Casă 4.

Suprafața medie a locuințelor procurate prin intermediul Programului este de 60,02 metri pătrați. Valoarea medie a locuințelor procurate este de 594,79 mii de lei.

Din numărul total de locuințe procurate, 4093 sunt amplasate în zonele urbane, iar 278 -  în zonele rurale. 4032 locuințe procurate sunt apartamente, iar 339 - case de locuit individuale.

Menționăm că beneficiar al Programului guvernamental „Prima Casă” poate fi cetățeanul Republicii Moldova, cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani, care este angajat oficial la o instituție de stat sau companie privată din țară și dispune de venituri din surse oficiale. Cota participației proprii inițiale constituie 5% din prețul de procurare a locuinței.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0