Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important: Cum poți obține o reducere substanțială la plata impozitelor

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria municipiului Chișinău informează despre anumite modificări ce țin de termenul de achitare a impozitelor pentru imobile.

CHIȘINĂU, 2 iun – Sputnik. Termenul limită de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare este sfârșitul lunii septembrie. Precizarea a fost făcută de Primăria Chișinău.

Молдавские леи - Sputnik Moldova
Societate
Încasările la Bugetul Public Național au scăzut cu peste 200 de milioane de lei

Astfel, potrivit modificărilor la legislația fiscală nu mai există două termene de plată, ci unul care este 25 septembrie. Totodată, contribuabilii care achită integral suma calculată pentru anul 2020, până la 30 iunie, beneficiază de o reducere de 15% din valoarea impozitului.

De asemenea, pensionarii beneficiază de scutire la acest impozit în conformitate cu prevederile articolului 283 din Codul fiscal.

Toate plățile se vor efectua la oficiile poștale, instituțiile bancare, prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice MPay. Totodată, plătitorii de impozite pot achita folosind semnătura digitală, pe https://servicii.fisc.md/fisaimobilului.aspx. Plățile se fac la prezentarea avizului de plată a impozitului pentru bunurile imobiliare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0