Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pușcuța: Guvernul anunță lista activelor statului care vor fi scoase la vânzare

© SputnikSergiu Pușcuța
Sergiu Pușcuța - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Finanțelor Sergiu Pușcuța a declarat în studioul Sputnik Moldova că în timpul apropiat Guvernul va aproba o hotărâre în care va fi prezentată lista activelor statului ce vor fi scoase la privatizare până la sfârșitul anului.
Pușcuța: Guvernul anunță lista activelor statului care vor fi scoase la vânzare

Ministrul Finanțelor spune că, în anul 2020, statul speră să obțină din privatizări 700 de milioane de lei, iar această sumă este inclusă în bugetul de stat.

„Este această sumă este reflectată în buget. Pot să vă spun că în timpul aropiat Guvernul va aproba o hotărâre unde se va prezenta lista acelor active care se vor expune la privatizare până la finele anului în curs. Consider că nu ar fi corect din partea mea să dau lista de bunuri care sunt propuse, să avem puțină răbdare și în timpul apropiat, în dependență de circuitul birocratic al acestor documente, vom face cunoștință cu o listă mai clară de active care vor fi expuse la vânzare”, a precizat Pușcuța.

Ministrul Finanțelor mai spune că cifra de 700 milioane este una realistă, dar va depinde și de situația economică din țară, din regiune și de faptul că anumite investiții vor fi mai mult sau mai puțin atractive.

Валюта разных стран - Sputnik Moldova
În lipsa creditului rus, statul vrea să se împrumute pe intern pentru a acoperi deficitul

„Dacă vorbim de active mari care pot fi expuse la vânzare, este o sumă realizabilă. Depinde și de efortul pe care o să-l depunem, transparența, corectitudinea cu care vor fi expuse la privatizare aceste bunuri. Desigur, va depinde și de situația economică din țară și cea internațională, care face ca anumite investiții să fie mai mult sau mai puțin atractive”, a punctat Pușcuța.

Anterior, premierul Ion Chicu a declarat că lista bunurilor ce urmează a fi propuse pentru privatizare va fi completată cu mai multe terenuri din Chișinău, care se află acum în proprietate publică, precizând că Agenția Proprietății Publice evaluează  terenurile din Capitală și va veni cu lista finală pentru privatizări.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0