Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șeful statului vrea mai multe măsuri de protecție pentru judecători și procurori

© Photo : Miroslav RotariИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului Igor Dodon susține că este nevoie de mai multă protecție pentru persoanele implicate în investigarea și examinarea dosarelor de rezonanță.

CHIȘINĂU, 16 iun - Sputnik. Președintele susține că a primit în ultima perioadă semnale că asupra persoanelor cu putere de decizie „implicate în investigarea și examinarea dosarelor de interes public și național, precum cel legat de furtul miliardului, concesionarea aeroportului și altele, s-ar face presiuni și intimidări. 

„Or, asemenea forme de amenințări le pot pune în pericol viața și integritatea nu doar a persoanelor implicate (judecători, procurori, etc.) în procesul de investigare, dar și ale membrilor familiilor lor”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Șeful statului a remarcat că această categorie de funcționari se află sub protecția statului, iar în caz de atentare la viața şi sănătatea acestora se va face uz de toate instrumentele legale pentru a le asigura paza.

Oficialul afirmă că vor fi protejate nu doar persoanele amenințate, ci și familiile lor. În plus, acestea vor fi asigurate cu mijloace de apărare. 

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Chicu: Poporul nu va mai plăti avocații celor implicați în ”furtul miliardului”

În context, Igor Dodon a propus un proiect de inițiativă care prevede „un mecanism suplimentar de asigurare a protecției de stat persoanelor implicate în procesul de investigare a dosarelor de interes național” (a judecătorilor, procurorilor etc). 

„În altă ordine de idei, consider judicioasă inițiativa Guvernului privind specializarea instanțelor judecătorești sau a completelor de judecată pe domeniul anticorupție și examinării dosarelor de rezonanță, ceea ce va facilita procesul de combatere a fenomenului corupției în orice formă, care este esențială pentru buna funcționare a instituțiilor democratice în Republica Moldova”, a menționat președintele. 

Mecanismul suplimentar de asigurare a protecției de stat persoanelor implicate în procesul de investigare a dosarelor de interes național va fi aplicat atunci când există pericole iminente de atentare la viața și sănătatea lor în cadrul exercitării atribuțiilor de serviciu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0