Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Codul Galben a fost revăzut: Avertizarea specialiștilor

© Sputnik / Miroslav RotariЗаброшенная баржа
Заброшенная баржа - Sputnik Moldova
Abonare
Centrul hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat a anunţat că până în data de 3 iulie, pe anumite sectoare din ţară, va fi valabil Codul Galben de ieşire a apei din luncă.

CHIȘINĂU, 16 iun. - Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a revăzut avertizarea hidrologică ”Cod galben”, în legătură cu pericolul ieșirii apei în luncă. Aceasta este valabilă până în data de 3 iulie.

Potrivit hidrologilor, din cauza precipitațiilor puternice, în cursul superior al râului Prut, va crește în continuare nivelul apei pe sectorul Criva – Costeşti - Stânca, cu până la 3 m, faţă de nivelul din 13 iunie. Totodată, izolat va ieși apa în lunca râului Prut din raioanele Briceni şi Edineţ. 

Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Societate
Ceban: ”Sistemul de canalizare să fie curățat înainte ca să ne prindă alte ploi”

De asemenea, în legătură cu mărirea volumului deversării apei din Lacul de Acumulare Costeşti-Stânca până la 510 metri cubi pe secundă, Centrul Hidrologic avertizează că va creşterea nivelul apei pe sectorul: Costeşti-Stânca – Cantemir cu 2.5 – 3.5 m și Cantemir – s. Brânza, între 1.0 – 2.0 m, faţă de nivelul din 16 iunie.

Codul galben presupune că există risc de viituri sau creşteri rapide ale nivelului apei, care nu conduc la pagube semnificative, dar necesită o vigilenţă sporită în cazurile de activităţi sezoniere.

În astfel de cazuri, cel mai des sunt afecte terenurile agricole din apropiere. Potrivit datelor de pe site-ul Serviciului Hidrometeorologic de stat, în următoarele zile va ploua puternic în toată țara cu descărcări electrice. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0