Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Beijingul închide școlile și universitățile după revenirea epidemiei

© AFP 2022 / Noel CelisМедработник проверяет девушку на наличие коронавирусной инфекции в Пекине
Медработник проверяет девушку на наличие коронавирусной инфекции в Пекине  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Beijingul va închide din nou toate şcolile şi universităţile după o revenire a cazurilor de COVID-19, a anunţat în această seară Primăria oraşului.

BRUXELLES, 16 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. După revenirea cazurilor de coronavirus în Beijing, Primăria a luat decizia de a închide din nou școlile și universitățile.

Тест на коронавирус  - Sputnik Moldova
Societate
Rata de contagiozitate a crescut: Cât de mult riscăm acum să ne infectăm cu COVID-19

În Beijing a început de altfel testarea a zeci de mii de locuitori în contextul descoperirii, într-un interval de cinci zile, a 106 persoane recent infectate, după ce noul coronavirus părea să fi fost eradicat în China.

Comisia Naţională de Sănătate din China a raportat în prima parte a zilei de astăzi 40 noi cazuri de COVID-19, care au fost detectate ieri, opt provenite din exterior şi 32 la nivel local, dintre care 27 înregistrate la Beijing, după apariţia unui focar de coronavirus în principala piaţă a capitalei chineze.

Autorităţile municipale de la Beijing au anunţat de ieri că oraşul este plasat "în stare de război" pentru a stăvili orice nou focar. Peste 100.000 de lucrători supraveghează 7.120 de comunităţi învecinate - dintre care mai mult de 20 au fost izolate - pentru a evita o răspândire masivă a noului coronavirus în rândul populaţiei.

Întregul personal şi cei care s-au aflat în contact apropiat cu cazurile confirmate din piaţa Xifandi - care ocupă o suprafaţă de 112 de hectare şi are 1.500 de angajaţi şi peste 4.000 puncte de vânzare - trebuie să rămână acasă şi să se supună unui test de coronavirus în unul dintre centrele abilitate din Beijing.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0