Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a explicat necesitatea amendării Constituției

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин выступил с обращением к гражданам
Президент РФ В. Путин выступил с обращением к гражданам - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a specificat că adoptarea unor amendamente la Constituție constituie o posibilitate de a trece în Legea Fundamentală soluția pentru problemele care "s-au coipt".

CHIȘINĂU, 15 iun – Sputnik. Amendamentele privind protecția socială a cetățenilor trebuie să fie incluse în Constituția Rusiei pentru ca problemele sociale “să nu fie uitate sau să nu fie ignorate de zi cu zi”, a declarat duminică președintele rus, Vladimir Putin.

Участники празднований Дня России держат российский флаг в парке Дружбы города Георгиевска Ставропольского края - Sputnik Moldova
Sărbătoarea Zilei Naționale a Rusiei
Mai devreme, liderul rus a subliniat că o majoritate absolută a rușilor susține amendarea Constituției.

Putin a propus adoptarea unor amendamente la legea fundamentală a Rusiei în luna ianuarie a acestui an, în cadrul unui mesaj anual, adresat Adunării Federale. Proiectul de lege care prevede această inițiativă a fost adoptat de Duma de Stat pe 11 martie. În aceeași zi documentul a fost aprobat de Consiliul Federației (Senat).

“Problemele legate de protecția socială, atunci când vorbim despre o grijă deosebită față de copii, trebuie să fie specificate în Legea Fundamentală a țării. Când vorbim despre justiție socială, care trebuie să se exprime prin faptul că omul nu poate primi mai puțin decât salariul minim pe economie și atunci când coșul minim de consum trebuie să corespundă salariului minim pe economie. Există multe alte chestiuni. Spre exemplu, în constituție se vorbește despre necesitatea unei funcționări normale a sistemului de pensii, cum trebuie el să arate. Până în prezent, în niciun document nu este prevăzut faptul că pensiile trebuie să fie indexate periodic”, a declarat Putin într-un interviu oferit pentru Rossiya 1.

El a specificat că amendamentele la Constituție reprezintă un mijloc de a reflecta în legea fundamentală problemele care “s-au copt”.

Посол России в Молдове Олег Васнецов посетил Гагаузскую автономию - Sputnik Moldova
Societate
Mesajul ambasadorului rus la Chișinău cu prilejul Zilei Naționale a Rusiei
“Pentru ca toate acestea să funcționeze în continuare, pentru ca ele să nu fie uitate sau ignorate ulterior din viața practică, așa cum am mai spus: există o lege cu privire la necesitatea indexării pensiilor, iar apoi este adoptată o altă lege a bugetului în care se fac niște derogări – în acest an nu se va indexa sau se va proceda în alt regim. Atât. Dacă vom indica expres în Constituție acest fapt (obligativitatea indexării pensiei n.tr.), atunci toate instituțiile de stat și guvernul, inevitabil, vor fi obligate să realizeze acest lucru”, a spus Putin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0