Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Controale la Piața Centrală: Iată ce au descoperit inspectorii - Video

© Sputnik / Anatolii KiriakPiața centrală
Piața centrală - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile observă că, în contextul crizei pandemice, fiecare cetățean este obligat să respecte cu strictețe toate măsurile legate de igienă și protecția personală.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Piața centrală a Chișinăului a fost supusă unui control pentru a verifica dacă sunt respectate cerințele Comisiei Naționale de Urgență pentru Sănătate Publică, recomandările OMS și Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură.

Șeful Agenției Naționale pentru Securitatea Alimentară, Vladislav Cotici, a menționat că au fost descoperite câteva nereguli în ceea ce privește respectarea condițiilor sanitare și epidemiologice, inclusiv în domeniul securității alimentare.

”Mă bucur că toți vânzătorii au echipament de protecție, inclusiv mănuși, măști, scuturi de protecție, dezinfectanți. Dar este necesar să controlați și să solicitați utilizarea regulată a dezinfectanților de la comercianți. În plus, este necesar să informați și să monitorizați vizitatorii de pe piață care nu respectă măsurile sanitar-epidemiologice”, a spus Cotici.

Potrivit acestuia, au fost intensificate verificările pe piețele alimentare și magazinele alimentare pentru a-i responsabiliza pe agenții economici. Agenția pentru Siguranța Alimentelor a documentat toate încălcările și va transmite poliției toate procesele verbale întocmite. Agenții economici care nu respectă regulile vor fi pedepsiți, inclusiv prin retragerea autorizațiilor sanitare și veterinare.

"Autoritatea municipală de securitate alimentară din Chișinău a implicat un număr destul de mare de inspectori pentru a monitoriza situația. Nu este ușor să gestionezi un număr mare de comercianți, dar ca urmare a unui audit neprogramat efectuat astăzi, remarcăm o tendință pozitivă în privința respectării deciziilor Comisiei Naționale de Urgență în Sănătate Publică", a subliniat șeful departamentului municipal de securitate alimentară din capitala Roman Vengher.

Autoritățile precizează că, în contextul crizei pandemice, fiecare cetățean este obligat să respecte cu strictețe toate măsurile legate de igienă și protecția personală.

Piața centrală - Sputnik Moldova
Societate
Piața Centrală nu va mai activa ca altă dată – Detalii

În perioada 17 martie - 15 mai, în Moldova a fost în vigoare starea de urgență în legătură cu noul tip de coronavirus. Iar din 15 mai, a fost instituită stare de urgență în sănătate publică. În timpul stării de urgență din cauza coronavirusului, piețele din toată țara au fost închise. După stoparea sării de urgență, piețele și-au reluat activitatea în cea mai mare parte a țării. Cu toate acestea, în Capitală, piețele au fost redeschise abia la 1 iunie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0