Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Parteneriat între Ministerul Educației și Microsoft: Oportunități pentru tineri

© Sputnik / Miroslav RotariMinisterul Educației, Culturii și Cercetării
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și compania Microsoft vor dezvolta un parteneriat strategic în domeniul educației.

CHIȘINĂU, 15 iun - Sputnik. Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a avut astăzi un dialog online cu reprezentanții Microsoft Albena Spasova, David Chiaberashvili și Denis Chiurtu.

Cei patru au discutat despre crearea unui parteneriat strategic privind dezvoltarea abilităților digitale ale tinerilor din Republica Moldova și crearea unor medii de învățare moderne.

 „Utilizarea dispozitivelor multimedia atât de cadrele didactice, cât și de elevi, în desfășurarea procesului educațional este importantă.Astfel,  dotarea instituțiilor de învățământ cu tehnică de calcul performantă, care să fie capabilă să facă cerințelor curriculare reprezintă o necesitate vitală pentru sistemul educațional din Republica Moldova”, a subliniat ministrul Igor Șarov.

În context, oficialul a menționat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării este angajat într-o serie de acțiuni menite să asigure instituțiile de învățământ general din țară cu tehnică de calcul. Acestea vor fi implementate prin consolidarea parteneriatelor de colaborare atât cu partenerii locali, cât și cu cei externi.

000 - Sputnik Moldova
Educație
Educație parentală la distanță: Ministerul Educației anunță lansarea programului

La rândul lor, reprezentanții Microsoft au afirmat că atelierul de lucru cu reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Centrului Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor în Educație și Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare a fost o platformă eficientă de dialog prentru implementarea Microsoft Office 365 în educație.

În cele din urmă, părțile au stabilit că vor semna un memorandum de colaborare între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și compania Microsoft.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0