Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Educație parentală la distanță: Ministerul Educației anunță lansarea programului

© Photo : Lilia Țurcan-Ciubotaru000
000 - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educației anunță demararea programului de educație parentală la distanță pentru familiile cu copii de 0-7 ani.

CHIȘINĂU, 22 apr - Sputnik. S-a dat start programului de educație parentală la distanță pentru familiile cu copii de 0-7 ani, anunță Ministerul Educației.

Secretarul de stat al ministerului de profil, Natalia Grîu, a menționat că programul de educație parentală la distanță răspunde necesității părinților/ îngrijitorilor de a-și ajuta copiii și în condiții de criză.

”Copiii nu trebuie să simtă efectele pandemiei. Ei trebuie să fie motivați să învețe în continuare – să se joace, să citească, să construiască, să recite poezii, să alerge etc”, a declarat Natalia Grîu, subliniind că este foarte importantă legătura emoțională cu familia, dar și determinarea acesteia de a participa în activități de educație parentală.

Potrivit reprezentantului UNICEF în Republica Moldova, Desiree Monique Jongsma, aceste instruiri vin să ajute cadrele didactice din instituțiile de educație timpurie să asimileze modalități de lucru online cu familia pentru a o împuternici cu abilități și competențe parentale pozitive, care să asigure copilului un mediu fizic și social sigur, fără pericole.

Igor Șarov - Sputnik Moldova
Cifre pentru martie: Elevii, mai activi decât dascălii în procesul educațional la distanță

Subiectele abordate în cadrul discuțiilor vor viza informarea familiei despre mai multe subiecte legate de creșterea și educația copilului mic, precum: familia și rolul ei în dezvoltarea copilului, rolul tatălui în acest proces; temperamentul copilului și cum îl abordăm, stresul părinților și bunăstarea emoțională a copiilor, prevenirea abuzului/violenței față de copil prin disciplinarea pozitivă, organizarea timpului în familie și altele.

Instruirile se vor desfășura online, în baza Reperelor metodologice privind organizarea educației parentale la distanță, în condiții de carantină, elaborate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0