Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Date de la Poliția de Frontieră: Iată câți cetățeni au revenit în țară

© Sputnik / Miroslav RotariРумыния контрольно пропускной пункт
Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția de Frontieră a prezentat datele actualizate cu privire la numărul cetățenilor care au ajuns în țară timp de 24 de ore. Totodată, a fost prezentată statistica pentru săptămâna trecută.

CHIȘINĂU, 15 iun. - Sputnik. Potrivit Poliției de Frontieră, timp de 24 de ore au traversat hotarele țării noastre 4 666 de persoane, dintre care 2 788 au fost înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova. 

Polițist de frontieră cu binoclu - Sputnik Moldova
Societate
Poliția de Frontieră: Un bărbat a vrut să traverseze frontiera ilegal

Cei mai mulți oameni au traversat frontiera cu România - 2 097, iar la granița cu Ucraina au fost înregistrați 461. În același timp, 230 de persoane au venit cu ajutorul curselor charter din Dublin, Londra, Katowice. 

Nicio persoană nu a prezentat simtpome de COVID-19. În total, au fost completate și semnate 2 788 de fișe eidimiologice individuale. 

Pe parcursul sătămânii trecute, fluxul de persoane a constituit 33 207 traversări, în descreștere cu 33% față de săptămâna precedentă. Traficul de mijloace de transport a fost 14 273 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 70 % din totalul de traversări. Polițiștii de Frontieră au înregistrat și mai multe nereguli: 

  • 43 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
  • 5 cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
  • 15 contravenții privind încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională;
  • 5 cazuri de trafic ilicit de bunuri.
  • 56 de consemne, dintre care cinci consemne pe Interpol și 48 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

Astfel, au fost întocmite 68 de procese verbale și 181 300 amenzi aplicate, dintre care 56 100 lei au fost încasați. Pe parcursul săptămânii trecute, 17 cetăţeni străini, dar și 27 mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Oamenii continuă să apeleze ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră. În total, s-au înregistrat 157 de apeluri de la cetățeni. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0