Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câte locuri au mai rămas în spitale pentru bolnavii de COVID-19

© Photo : Alexandru Holostenco, arhiva personalăAlexandru Holostenco
Alexandru Holostenco - Sputnik Moldova
Abonare
Alexandru Holostenco, secretar de stat al Ministerului Sănătății: Sistemul de terapie intensivă din țară face față necesităților bolnavilor de COVID-19.
Câte locuri au mai rămas în spitale pentru bolnavii de COVID-19

După finalizarea stării de urgență, numărului cazurilor noi de COVID-19 a crescut simțitor. La fiecare 24 de ore, în jur de 300-400 de persoane sunt diagnosticate cu această boală. Unii manageri de spitale au atenționat că locurile în secțiile de Terapie Intensivă sunt limitate. Iar directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a declarat că paturi în instituțiile medicale spitalicești, pentru bolnavii de COVID-19 ajung încă pentru 5 zile. De la această declarație a trecut mai mult de o săptămână. Care este situația în realitate, ne-a explicat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Alexandru Holostenco, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”.

Сотрудник лаборатории ФБУЗ 'Центр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге во время тестирования проб на коронавирус  - Sputnik Moldova
Societate
Alte 281 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 și opt decese
Chiar și în condițile creșterii numărului de bolnavi de COVID-19, există suficiente locuri în spitale, susține Alexandru Holostenco. O dovadă este faptul că numărul pacienților externați este mai mare decât al celor internați.

”Înregistrăm, aproximativ câte 100 de internări și 120 de externări, pe întreg teritoriul țării, în fiecare zi. Pentru a preveni o eventuală situație critică, am pregătit pentru tratamentul bolnavilor de COVID-19 și Spitalul Ministerului Sănătății.  De asemenea, în caz de necesitate, vom amenaja un spațiu pentru tratamentul bolnavilor în cadrul Centrului de triere COVID-19. De asemenea, managerii spitalelor au posibilitatea să mărească numărul de locuri pentru această categorie de bolnavi”, a explicat Alexandru Holostenco.

Explozie - Sputnik Moldova
Societate
Explozie la Buiucani: O construcție dărâmată și alte trei afectate - Video
Aglomerate sunt secțiile de Terapie Intensivă, acolo unde sunt internați bolnavii gravi de COVID-19, constată Alexandru Holostenco. Deocamdată, locuri disponibile sunt, iar Ministerul Sănătății urmează să distribuie aparate de respirație artificială mai multor spitale, susține oficialul.

”Nu toți pacienții care ajung aici au nevoie de respirație asistată, pentru toată ziua. Deocamdată, sistemul de terapie intensivă din țară face față necesităților bolnavilor de COVID-19. În caz de necesitate, vor fi distribuite aparate de respirație artificială spitalelor din Cahul, Bălți, Spitalului Municipal ”Arhanghel Mihail”, Spitalului Clinic Municipal numărul 1 și Spitalului Ministerului Sănătății”, a anunțat Alexandru Holostenco.

Bolnavii de COVID-19 sunt tratați în 43 de spitale republicane, municipale și raionale. De la începutul pandemiei, 6623 au fost vindecați, mai mult de jumătate din numărul total al cazurilor de îmbolnăviri.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0