Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aeroportul Chișinău își reia activitatea: Ce riscă pasagerii care nu vor respecta regulile

© Sputnik / Алена МатвееваМеждународный аэропорт Кишинева во время чрезвычайного положения из-за коронавируса
Международный аэропорт Кишинева во время чрезвычайного положения из-за коронавируса - Sputnik Moldova
Abonare
Înainte de decolare, este recomandat ca pasagerii să se familiarizeze cu regulile de siguranță ale companiei aeriene, deoarece nerespectarea acestor măsuri poate servi drept refuz la îmbarcare pe aeronavă.

CHIȘINĂU, 15 iun – Sputnik. Aeroportul Internațional Chișinău își reia activitatea. În legătură cu acest lucru, administrația aeroportului i-a preîntâmpinat pe pasageri asupra necesității respectării regulilor în timpul călătoriei și prevenirii riscurilor de infectare cu noul tip de coronavirus.

”În contextul combaterii pandemiei COVID-19, securitatea rămâne prioritatea noastră. Aeroportul respectă reglementările internaționale pandemice, adaptând în acest scop toate operațiunile aeroportului pentru a asigura siguranța pasagerilor, vizitatorilor și angajaților noștri”, anunță administrația aeroportului printr-un comunicat.

Înainte de decolare, personalul aeroportului recomandă cu insistență pasagerilor să se familiarizeze cu regulile de siguranță a companiei aeriene, deoarece nerespectarea acestor măsuri poate duce la refuzul îmbarcării la bordul aeronavei.

Самолет - Sputnik Moldova
Societate
Măsuri de protecție sporite: Toți membrii echipajelor „Air Moldova” vor purta măști

  • În momentul sosirii pe aeroport, persoanele trebuie să se asigure că au echipament individual de protecție (măști medicale, soluții dezinfectante), întrucât în terminalul aeroportului vor fi admiși doar pasagerii, care poartă măști de protecție.
  • Purtarea măștilor de protecție devine obligatorie pentru toți pasagerii și persoanele din incinta aeroportului, din momentul în care intră în clădirea aeroportului până la părăsirea clădirii aeroportului de destinație.
  • Măștile ar trebui înlocuite după ce au fost folosite timp de 4 ore. Pasagerii trebuie să se asigure cu o aprovizionare suficientă de măști pe toată durata călătoriei (în incinta aeroportului sunt disponibile măști în vânzare la farmacia din aeroport și la distribuitoarele automate pentru măști);
  • Respectați distanțarea socială de 1,5 – 2 metri, respectați marcajele speciale și barierele fizice pentru asigurarea distanței corespunzătoare;
  • Pasagerii vor fi supuși termometriei, iar persoanele cu o temperatură a corpului de peste 38 de grade Celsius nu vor fi lăsați să intre;
  • Spălați-vă cu regularitate pe mâini cu apă și săpun cel puțin 20 de secunde și folosiți produse de igienizare pe bază de alcool;
  • Când strănutați sau tușiți, acoperiți-vă gura și nasul cu un șervețel sau în pliul cotului;
  • Limitați contactul direct cu suprafețele și cu oamenii;
  • Pe perimetrul clădirii terminalului de pasageri din aeroport vor fi amenajate urne fără contact pentru măștile folosite, asigurați-vă că ați făcut cunoștință cu regulile privind eliminarea echipamentelor individuale de protecție în condiții de siguranță.
  • Conform deciziei autorităților, în interiorul aeroportului vor avea acces doar pasagerii. Excepție se va face pentru persoanele care însoțesc un pasager care are nevoie de asistență, persoane cu mobilitate redusă sau minori neînsoțiți.

În perioada 17 martie - 15 mai, în Moldova a fost instituită stare de urgență în legătură cu noul tip de coronavirus. Iar de vineri, 15 mai, a fost introdusă stare de urgență în sănătate publică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0