Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un grup de militari din Compania Gărzii de Onoare, în drum spre Moscova - Foto

© Photo : Facebook / Igor DodonМолдавские военнослужащие отправляются в Москву для участия в параде Победы
Молдавские военнослужащие отправляются в Москву для участия в параде Победы - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Un grup de 75 de militari moldoveni din cadrul Gărzii de Onoare au plecat la Moscova pentru a participa la Parada Victoriei. Iată ce spune președintele Dodon.

CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. În această dimineață, la Aeroportul Internațional Chișinău a avut loc ceremonia de detașare la Moscova a unui grup de militari din Compania Gărzii de Onoare. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon.

”Un contingent din 75 de militari ai acestei subdiviziuni de elită a Armatei Naționale va participa la parada militară care se va desfășura pe Piața Roșie, la 24 iunie curent, cu ocazia aniversării a 75-a a Victoriei asupra Germaniei naziste”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, șeful statului a precizat că l-a împuternicit pe generalul de divizie Victor Gaiciuc, consilierul prezidențial pe probleme de apărare și securitate națională, secretarul Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova, să le transmită militarilor noștri un mesaj de drum bun și un îndemn să prezinte cu demnitate țara noastră la Parada Victoriei, unde vor fi multe alte țări.

Nina Costiuc - Sputnik Moldova
75 de ani de la Marea Victorie: Cum vor fi comemorați eroii din comuna Budești

Președintele a precizat că buneii a 23 din cei 75 de militari au participat la luptele din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

”Participarea Moldovei la acțiunile festive semnifică nu doar o manifestare a solidarității cu țările cu care ne unește o istorie comună, dar și o conexiune directă dintre generații, păstrarea memoriei despre eroismul strămoșilor noștri. Sînt convins că ofițerii moldoveni vor demonstra o pregătire militară excelentă, muncă de echipă și disciplină strictă”, a mai spus Dodon.

Șeful statului a subliniat că Armata Națională este unul dintre cele mai importante atribute și piloni ai statului independent Republica Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0