Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vindecații de COVID-19 ajută la tratarea altor pacienți infectați

© Sputnik / Anatolii KiriakМедицинский работник
Медицинский работник - Sputnik Moldova
Abonare
Persoanele care au trecut prin greutatea infecției noului tip de coronavirus nu rămân indiferenți la soarta celor care luptă încă cu virusul.

CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. Mai multe persoane vindecate de COVID-19 au donat plasmă convalescentă. 150 de persoane au contribuit la tratarea a 45 de pacienți infectați cu noul tip de coronavirus, care se aflau în stare gravă.

День донора крови - Sputnik Moldova
Societate
Viorica Dumbrăveanu: Trei vieți salvate dintr-o singură donare de sânge

Potrivit informațiilor Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, persoanele recuperate sunt cei mai potriviți potențiali donatori de plasmă convalescentă, deoarece au combătut infecția, iar plasma acestora conține anticorpi împotriva Covid-19. Acești anticorpi au oferit o modalitate sistemului imunitar să lupte împotriva virusului pe parcursul bolii, astfel încât plasma celor vindecați poate fi folosită pentru a ajuta pe alții să lupte împotriva bolii.

În context CNTS îndeamnă persoanele care s-au tratat de virusul ucigaș să nu rămână indiferenți și să ajute pe alți bolnavi prin donare de plasmă. Calificativul donatorului de plasmă convalescentă î-l întrunesc persoanele de gen masculin, cu vârsta cuprinsă între 18-60 ani, care nu suferă de careva boli cronice și au cel puțin 14 zile de însănătoșire completă, de la externarea din spital.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0