Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Viorica Dumbrăveanu: Trei vieți salvate dintr-o singură donare de sânge

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaДень донора крови
День донора крови - Sputnik Moldova
Abonare
De ziua Mondială a Donatorului de Sânge, ministrul Sănătății le-a transmis un mesaj tuturor voluntarilor.

CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. „Trei vieți salvate dintr-o singură donare de sânge, un dar de neprețuit, care nu poate fi cumpărat cu bani. E ceea ce poti oferi doar din inimă”, a scris ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu pe pagina sa de Facebook.

Медицинский работник проводит тест на коронавирус - Sputnik Moldova
Coronavirus în Moldova: Actualizarea datelor - iată câți pacienți s-au vindecat

În postare, Dumbrăveanu a mulțumit tuturor donatorilor de sânge, în special celor 96 de donatori voluntari și sistematici, care de zece și cinci ani consecutiv, au înțeles că salvarea de vieți este virtutea oamenilor puternici.

Ministrul Sănătății spune că donarea de sânge este un act de eroism, de solidaritate și responsablitate.

Și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a adresat astăzi un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge.

„În semn de recunoștință, adresez sincere mulțumiri tuturor donatorilor voluntari de sânge. Le doresc sănătate, curaj și putere pentru fapta nobilă pe care o fac. Plecăciuni pentru șansa la viață”, este precizat în mesajul Zinaidei Greceanîi.

Președintele Parlamentului mai spune că accesul la sânge în cantități suficiente este o componentă cheie a unui sistem eficient de sănătate, iar în situația pandemică actuală, este foarte important ca cetățenii să conștientizeze necesitatea donării de sânge pentru ajutorarea pacienților bolnavi, inclusiv a celor infectați cu COVID-19. Mulți dintre cei aflați în stare gravă s-au însănătoșit datorită tratamentului, inclusiv cu componente sanguine.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0