Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sfatul psihologului: Activități pentru copii în perioada de vară

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vara este cea mai potrivită perioadă pentru copii de a explora, experimenta și a se distra. Ce activități propun specialiștii aflați de la psihologul Sanda Diviricean.
Sfatul psihologului: Activități pentru copii în perioada de vară

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", psihologul Sanda Diviricean a menționat că perioada de vară vine şi cu unele dificultăţi privind implicarea copiilor în diverse activităţi. Pe lângă faptul că elevii au ieșit în vacanța de vară, nici grădinițele nu și-au reluat activitatea. Din acest motiv, părinții trebuie să acorde mai multă atenție și să le ofere copiilor săi activități distractive, amuzante, dar și educative.

Potrivit psihologului, această perioadă semnifică un prilej bun de a îmbunătăți relațiile între părinți-copii, astfel ca acestea să fie bazate pe încredere, dragoste, înțelegere și respect.

”Este foarte important ca părinții să construiască relații sănătoase și armonioase cu copiii lor. În primul rând copiii trebuie să aibă încredere în părinți și atunci când adultul va interzice unele activități care sunt mai puțin potrivite pentru odrasla lor, atunci copiii îi vor asculta", a spus Sanda Diviricean.

Natalia Grîu - Sputnik Moldova
Ce condiții ar putea fi impuse managerilor grădinițelor, odată cu redeschiderea acestora
Psihologul a remarcat că în această perioadă sunt binevenite orice tip de activități în aer liber: plimbări, jocuri distractive și educative, comunicarea cu alți copii, ș.a. Totuși, în condițiile actuale, locurile aglomerate trebuie evitate.

"Este important ca cei mici să nu petreacă mult timp în fața calculatoarelor, televizoarelor. Părinții trebuie să acorde cât mai mult timp copiilor și să găsească activități comune care vor contribui la dezvoltarea armonioasă a celor mici. Activitățile în aer liber sunt binevenite", a conchis ea.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0