Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministrul Apărării: Anularea stării de urgență nu înseamnă sfârșitul coronavirusului

© Sputnik / Miroslav RotariКак люди спасаются от жары в Кишиневе
Как люди спасаются от жары в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Apărării a transmis un mesaj pentru toți cetățenii în contextul relaxării unor resctricții și a anulării stării de urgență.

CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. Anularea stării de urgență nu înseamnă sfârșitul epidemiei de coronavirus. Precizarea a fost făcută de ministrul Apărării, Alexandru Pânzari. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Pânzari scrie că „starea de urgență în sănătate publică nu înseamnă revenirea la normal sau relaxare totală, iar sfârșitul stării de urgență nu implică sfârșitul pandemiei provocate de Coronavirus”.

Медицинский работник - Sputnik Moldova
Societate
Vindecații de COVID-19 ajută la tratarea altor pacienți infectați

Potrivit lui, este necesar să fim în continuare responsabili, să stăm acasă, îndeosebi atunci când nu avem necesități stringente de a ieși. Iar dacă ieșim din case să ne obișnuim să purtăm mască și să întreprindem toate măsurile de protecție pentru a preveni riscul de infectare cu nou coronavirus.

„Mai ales pentru cei din prima linie este încă o perioadă destul de grea. Ei, la fel ca și noi toți, își doresc să stea alături de cei dragi”, scrie ministrul.

În context, oficialul a reiterat îndemnul pentru oameni să se conformeze regulilor impuse de Comisia Națională pentru Sănătate Publică.

Doar respectând regulile nu vom reveni la regim de carantină, ci vom înainta în lupta cu COVID-19.

De precizat, autoritățile anunță ridicarea tuturor restricțiilor după data de 30 iunie, până când a fost instituită stare de urgență în sănătate publică. De mâine își reia activitatea sectorul HORECA, dar și Aeroportul Internațional Chișinău. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0