Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Trofeu inedit: Ansamblul "Plăieșii", distins cu butonul de argint pe YouTube - detalii

Abonare
Ansamblul Etnofolcloric "Plăieșii" condus de maestrul Nicolae Gribincea a primit un nou trofeu -  Premiul de argint pentru creatori. Distincția a fost acordată pentru performanța de 100 mii de abonați ai canalului de YouTube "Ansamblul etnofolcloric Plăieșii Official".
Trofeu inedit: Ansamblul "Plăieșii", distins cu butonul de argint pe YouTube - detalii

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" producătorul Ansamblului "Plăieșii", Iurie Nistorică, a mărturisit că în doar trei ani numărul abonaților a crescut de la câteva zeci la peste 100 de mii. În acest răstimp, pe canal au fost postate peste 100 de cântece folclorice,  reportaje și concerte.

"Acum trei ani aveam mai puțini de o sută de abonați. Probabil, rezultatele pe care le-am obținut nu sunt prea semnificative pentru casele mari de producție, însă pentru noi este un pas important", a spus Iurie Nistorică.

Potrivit lui, peste zece cântece de pe canalul de YouTube au înregistrat peste 1 milion de vizualizări, iar unele creații din repertoriul ansamblului au atins peste 10 milioane de vizionări unice.

"De fapt, noi nu ne-am propus să sporim numărul abonaților sau de vizualizări. Totul s-a petrecut firesc, benevol. Totuși, este un test foarte bun pentru noi și fiecare premiu este important pentru echipa noastră, inclusive acesta", a menționat el.

Mai mult, Iurie Nistorică a dezvăluit că din data de 1 iunie curent, plăieșii își dau întâlnire zilnic în studioul muzical, acolo unde înregistrează melodii pentru noul lor album pe care-l vor lansa în toamna acestui an. Evenimentul de lansare este preconizat să se desfășoare pe 28-29 noiembrie curent, în cadrul unui concert deosebit, în incinta Palatului Național din Capitală.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0