Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O comună italiană, dintr-o zonă superbă, vinde locuințe cu un euro: Care sunt condițiile

© Fotolia / fabiomaxL'Altare della Patria a Roma
L'Altare della Patria a Roma - Sputnik Moldova
Abonare
„Operațiunea de înfrumusețare” - aşa se numeşte programul prin care autoritățile unei comune italiene vor să stimuleze cumpărarea cu un euro a locuințelor aflate în stare de degradare, potrivit CNN Travel.

BUCUREŞTI, 13 iun – Sputnik, Doina Crainic. Pentru a contracara depopularea regiunii, autoritățile municipiului Cinquefrondi din provincia Reggio Calabria, Italia, vin în sprijinul tinerilor care sunt în căutarea unui loc de muncă în oraș.

Coronavirus (image d'illustration) - Sputnik Moldova
Vom avea sau nu un al doilea val de pandemie: Declarația unui virusolog italian - detalii
Acestea propun un program prin care pot fi cumpărate cu doar un euro locuinţe abandonate.

Locuințele din această comună pot fi o opţiune atractivă, având în vedere şi situaţia epidemiologică favorabilă. Aici nu a fost înregistrat niciun caz de infectare cu coronavirus.

Pentru primarul comunei, Michele Conia, programul este atât de important, încât i-a dat numele de cod „Operațiunea de înfrumuseţare”.

„Găsirea de noi proprietari pentru multe dintre casele abandonate pe care le avem este o parte-cheie din «Operațiunea de înfrumuseţare» pe care am lansat-o pentru a recupera locuinţele degradate și ale orașului”, a declarat Michele Conia pentru CNN Travel.

O zonă superbă

În ciuda faptului că orașul este înconjurat de frumusețea naturală a Parcului Național Aspromonte și că este în apropierea coastelor Mării Tirrene și ale Mării Ionice, peisajul urban al Cinquefrondi prezintă multe case dărăpănate, explică primarul.

Dacă cineva decide să cumpere o casă, va trebui să o repare în termen de trei ani. În plus, cumpărătorul este obligat să plătească o taxă specială de 250 de euro. În cazul în care casa nu este reparată la timp, proprietarul va fi amendat cu 20.000 de euro.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0