Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sărbătoarea Zilei Naționale a Rusiei

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În fiecare an, pe 12 iunie, este marcată Ziua Națională a Rusiei. Sărbătoarea a fost instituită cu prilejul adoptării în 1990 a Declarației suveranității de stat a Rusiei.

În mai 1991, Consiliul Suprem al RSFSR a declarat ziua de 12 iunie drept zi liberă. Un an mai târziu, în iunie 1992, această zi a devenit sărbătoare.

Президент РФ В. Путин встретился с президентом Молдавии И. Додоном - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Igor Dodon i-a transmis felicitări lui Vladimir Putin de Ziua Națională a Rusiei

Vladimir Putin i-a felicitat pe toți cetățenii ruși, inclusiv pe cei de peste hotare, cu ocazia Zilei Naționale a Rusiei.

”Pentru fiecare dintre noi, Patria reprezintă o familie, o casă părintească, pământul natal, de la Kaliningrad până în Kamceatka și Insulele Kurile, de la Marea Nordului și Arctică, până la Sevastopol și Crimeea. (…) Pe aceste întinderi nemărginite a fost edificată istoria noastră milenară, completată cu pagini de slavă măreață și mândrie, de curajul strămoșilor, de credință și dragoste față de Patrie”, a menționat președintele Rusiei.

În 1994, Ziua Declarației de Suveranitate a Rusiei a devenit sărbătoare de stat. Numele „Ziua Națională a Rusiei” i-a fost atribuit oficial sărbătorii în 2002, când a intrat în vigoare noul Cod al Muncii în care erau indicate noi zile de sărbătoare și zile de odihnă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Trecere la banca de fotografiiCazacii gărzii de onoare a armatei cazace din Kuban la ceremonia arborării drapelului rus în timpul sărbătorii Zilei Naționale a Rusiei pe piața principală a orașului din Krasnodar.
Празднование Дня России на главной городской площади в Краснодаре - Sputnik Moldova
1/18
Cazacii gărzii de onoare a armatei cazace din Kuban la ceremonia arborării drapelului rus în timpul sărbătorii Zilei Naționale a Rusiei pe piața principală a orașului din Krasnodar.
© Sputnik / Evgeny Yepanchintsev / Trecere la banca de fotografiiActivistă a Frontului Popular Rusesc după finalizarea flashmob-ului „Rusia mea” din Cita.
Празднование Дня России в Чите - Sputnik Moldova
2/18
Activistă a Frontului Popular Rusesc după finalizarea flashmob-ului „Rusia mea” din Cita.
© Sputnik / Kirill Yasko / Trecere la banca de fotografiiParticipanții la acțiunea ”Steagul Rusiei” pe muntele Bolșevik din Yujno-Sahalinsk.
Участники акции Флаг России на горе Большевик в Южно-Сахалинске - Sputnik Moldova
3/18
Participanții la acțiunea ”Steagul Rusiei” pe muntele Bolșevik din Yujno-Sahalinsk.
© Sputnik / Ilya Naimushin / Trecere la banca de fotografiiO locuitoare a casei de pe strada Kliucevskoi din Krasnoiarsk urmărește spectacolul ansamblului muzical al Direcției principale a Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei din regiunea Krasnoiarsk „Vocile Eniseiului”, care îi felicită pe cetățenii aflați în casele lor în regim de auto-izolare, cu ocazia Zilei Naționale a Rusiei.
Жительница Красноярска смотрит выступление музыкального ансамбля в День России из окна своей квартиры - Sputnik Moldova
4/18
O locuitoare a casei de pe strada Kliucevskoi din Krasnoiarsk urmărește spectacolul ansamblului muzical al Direcției principale a Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei din regiunea Krasnoiarsk „Vocile Eniseiului”, care îi felicită pe cetățenii aflați în casele lor în regim de auto-izolare, cu ocazia Zilei Naționale a Rusiei.
© Sputnik / Evgeny Yepanchintsev / Trecere la banca de fotografiiActiviștii Frontului Popular Rusesc în timpul flashmob-ului ”Rusia mea” din Chita.
Танцевальный флешмоб Моя Россия в Чите - Sputnik Moldova
5/18
Activiștii Frontului Popular Rusesc în timpul flashmob-ului ”Rusia mea” din Chita.
© Sputnik / Vitaliy Ankov / Trecere la banca de fotografiiSteaguri pe piața centrală din Vladivostok.
Флаги на центральной площади во Владивостоке - Sputnik Moldova
6/18
Steaguri pe piața centrală din Vladivostok.
© Sputnik / Denis Abramov / Trecere la banca de fotografiiParticipantă la sărbătoarea Ziua Națională a Rusiei în Parcul Prieteniei din orașul Georgievsk, regiunea Stavropol.
Участница празднований Дня России в парке Дружбы города Георгиевска Ставропольского края - Sputnik Moldova
7/18
Participantă la sărbătoarea Ziua Națională a Rusiei în Parcul Prieteniei din orașul Georgievsk, regiunea Stavropol.
© Sputnik / Denis Abramov / Trecere la banca de fotografiiReprezentanții Diasporei realizează un tort simbolic cu emblema Rusiei din dulciurile din Parcul de prietenie din orașul Gheorgievsk, regiunea Stavropol, în cadrul campaniei „Coace un tort și spune mulțumesc”, acțiune prilejuită de sărbătoarea Zilei Naționale a Rusiei. Tortul va fi donat medicilor din spitalul din oraș.
Представители диаспор выкладывают из сладостей символический пирог с гербом России в парке Дружбы города Георгиевска Ставропольского края - Sputnik Moldova
8/18
Reprezentanții Diasporei realizează un tort simbolic cu emblema Rusiei din dulciurile din Parcul de prietenie din orașul Gheorgievsk, regiunea Stavropol, în cadrul campaniei „Coace un tort și spune mulțumesc”, acțiune prilejuită de sărbătoarea Zilei Naționale a Rusiei. Tortul va fi donat medicilor din spitalul din oraș.
© Sputnik / Denis Abramov / Trecere la banca de fotografiiParticipanții la sărbătorile prilejuite de Ziua Națională a Rusiei țin steagul rus în parcul Prieteniei al orașului Georgievsk, regiunea Stavropol.
Участники празднований Дня России держат российский флаг в парке Дружбы города Георгиевска Ставропольского края - Sputnik Moldova
9/18
Participanții la sărbătorile prilejuite de Ziua Națională a Rusiei țin steagul rus în parcul Prieteniei al orașului Georgievsk, regiunea Stavropol.
© Sputnik / Kirill Yasko / Trecere la banca de fotografiiParticipanții la acțiunea ”Steagul Rusiei” din Yujno-Sahalinsk. În centru: Catedrala Nașterii Domnului Iisus Hristos.
Участники акции Флаг России на горе Большевик в Южно-Сахалинске - Sputnik Moldova
10/18
Participanții la acțiunea ”Steagul Rusiei” din Yujno-Sahalinsk. În centru: Catedrala Nașterii Domnului Iisus Hristos.
© Sputnik / Ramil Sitdikov / Trecere la banca de fotografiiCetățeni pe podul Novoarbatski din Moscova în timpul festivităților în cinstea Zilei Naționale a Rusiei.
Горожане на Новоарбатском мосту в Москве во время праздничных гуляний в честь празднования Дня России - Sputnik Moldova
11/18
Cetățeni pe podul Novoarbatski din Moscova în timpul festivităților în cinstea Zilei Naționale a Rusiei.
© Sputnik / Valeriy Melnikov / Trecere la banca de fotografiiPregătirea pentru acțiunea „Ferestrele Rusiei” la școala numărul 18 din orașul Krasnogorsk.
Подготовка к акции Окна России в школе Красноярске - Sputnik Moldova
12/18
Pregătirea pentru acțiunea „Ferestrele Rusiei” la școala numărul 18 din orașul Krasnogorsk.
© Sputnik / Trecere la banca de fotografiiMașini în timpul mitingului la memorialul „Gloria luptelor din flota Pacificului”, în cadrul sărbătorii Zilei Naționale a Rusiei la Vladivostok.
Автомобили во время автопробега у мемориала Боевая слава Тихоокеанского флота в рамках празднования Дня России во Владивостоке - Sputnik Moldova
13/18
Mașini în timpul mitingului la memorialul „Gloria luptelor din flota Pacificului”, în cadrul sărbătorii Zilei Naționale a Rusiei la Vladivostok.
© Sputnik / Kirill Yasko / Trecere la banca de fotografiiParticipanții la acțiunea „Steagul Rusiei” de pe Muntele Bolșevic din Yujno-Sahalinsk.
Участники акции Флаг России на горе Большевик в Южно-Сахалинске - Sputnik Moldova
14/18
Participanții la acțiunea „Steagul Rusiei” de pe Muntele Bolșevic din Yujno-Sahalinsk.
© Sputnik / Artur Lebedev / Trecere la banca de fotografiiCazacii din armata de cazaci din Kuban și trupele garnizoanei din Soci la ceremonia arborării drapelului național al Federației Ruse în cadrul sărbătorii Zilei Naționale a Rusiei la Soci.
Казаки Кубанского казачьего войска и военнослужащие Сочинского гарнизона на церемонии поднятия государственного флага Российской Федерации во время празднования Дня России в Сочи - Sputnik Moldova
15/18
Cazacii din armata de cazaci din Kuban și trupele garnizoanei din Soci la ceremonia arborării drapelului național al Federației Ruse în cadrul sărbătorii Zilei Naționale a Rusiei la Soci.
© Sputnik / Vitaly Ankov / Trecere la banca de fotografiiDrapelul rusesc pe barca Sedov în timpul sărbătorii Zilei Rusiei la Vladivostok.
Флаги расцвечивания и российский флаг на барке Седов во время празднования Дня России во Владивостоке - Sputnik Moldova
16/18
Drapelul rusesc pe barca Sedov în timpul sărbătorii Zilei Rusiei la Vladivostok.
© Sputnik / Evgeny Yepanchintsev / Trecere la banca de fotografiiActiviștii Frontului Popular Rusesc și veteranii de război au desfășurat un steag al Rusiei de cincisprezece metri pe Dealul Titov din Cita.
Российский флаг развернули на Титовской сопке в Чите  - Sputnik Moldova
17/18
Activiștii Frontului Popular Rusesc și veteranii de război au desfășurat un steag al Rusiei de cincisprezece metri pe Dealul Titov din Cita.
© Sputnik / Artur Lebedev / Trecere la banca de fotografiiUn aerostat decorat cu o ghirlandă din steaguri în culorile tricolorului rusesc, în timpul sărbătorii Zilei Naționale a Rusiei la Soci.
Аэростат, украшенный флажковой гирляндой цвета российского триколора, во время празднования Дня России в Сочи - Sputnik Moldova
18/18
Un aerostat decorat cu o ghirlandă din steaguri în culorile tricolorului rusesc, în timpul sărbătorii Zilei Naționale a Rusiei la Soci.
Fluxul de știri
0