Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine vrea destabilizarea țării: Care este situația din Parlament și de ce tac ambasadorii

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaПрезидент Молдовы Игорь Додон
Президент Молдовы Игорь Додон  - Sputnik Moldova
Abonare
”Bandiții și mafia vor să destabilizeze situația” afirmă președintele Igor Dodon și explică ce ar putea urma în cazul în care și alți deputați vor părăsi majoritatea parlamentară.

CHIȘINĂU, 12 iun - Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, consideră că ”bandiții și mafia vor să destabilizeze situația” din Republica Moldova și a explicat într-un nou episod ”Președintele răspunde” care este situația acum în Parlament și ce ar putea urma în cazul în care și alți deputați ar da bir cu fugiții.  

”Ce se întâmplă acum în Parlament, ca să fie foarte clar, 15 au plecat de la democrați, 7-8 erau la Șor, iată avem 22-23 deja care sunt oamenii lui Plahotniuc. care vor să destabilizeze situația. Ei vor să ajungă la 30 de deputați, ca apoi să vină când la Maia (Sandu) cu condiții, când la mine cu condiții și să ne pună cap în cap cum a făcut cu Filat și cu Voronin și i-a terminat pe amândoi. Iată ce vrea să facă Plahotniuc”, a declarat Dodon.

Dodon nu exclude că și alți deputați ar putea să plece dintr-o fracțiune în alta și a explicat ce ar putea să se întâmple în Parlament în acest caz.

”În caz dacă se mai duce unu sau dou, poate o să se mai ducă, eu nu exclud asta. De la socialiști eu sunt convins că nu o să se ducă. La PD e treaba lor internă, dar sper foarte mult că se vor menține. Vor încerca să facă presiuni ca să înceapă discuțiile cu noi, toată gruparea asta de bandiți. Noi cu bandiții nu discutăm. Eu de un an risc și voi merge până la capăt, indiferent de ce mă costa acest lucru. O să încerce să se înțeleagă cu Maia Sandu și Andrei Năstase. Dacă sunt gata, [...] să o facă, dar se duc toți împreună la fund”, a declarat Dodon.

Depuneri de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt - Sputnik Moldova
Societate
Vom reveni sau nu la starea de urgență: Iată ce spune președintele Dodon

Totodată, șeful statului a propus ca, în cazul în care vor mai pleca unu-doi deputați, să se întrunească cele patru forțe politice, fără Șor și Candu, și să decidă ce fac mai departe, precizând că alegerile anticipatele, concomitent cu alegerile prezidențiale, ar reprezenta o soluție pentru ca să fie eliminate aceste forțe politice din Parlament.

”În cazul că vor pleca, cred că vom avea un Guvern minoritar. Cred că Guvernul poate veni cu asumarea responsabilității față de Parlament sau cu proiecte de legi. În cazul în care Maia Sandu și cu Andrei Năstase vor decide să voteze cu Șor și cu Candu, pentru a da jos Guvernul, se va termina foarte urât totul”, a concis Dodon.

Аппеляционная Палата - Sputnik Moldova
Politică
Curtea de Apel a respins cererea privind sechestrarea proprietăților lui Plahotniuc
De ce tac ambasadorii

Potrivit lui Dodon, Plahotniuc mai are nevoie de 2-4 deputați, astfel ca prin intermediul lui Șor și Candu să destabilizeze situația.

”Le-am scris unor parteneri externi care sunt pentru valori democratice și vorbesc despre uzurparea Justiției. Deja de 3-4 ori se amână examinarea cazului la Curta de Apel, ca urmare a presiunilor exercitate de Plahotniuc asupra judecătorilor. Dar de ce în acest caz nu faceți gălăgie, domnilor ambasadori occidentali, UE, SUA... de ce?”, se întreabă retoric Dodon.

Dodon i-a îndemnat pe procurori și judecători să nu aibă frică și să acționeze în strictă conformitate cu legea. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0